DA SE ZNA KO JE ŠERIF U TIRASPOLJU Nema vize za Dinamovog igrača iz tzv. Kosova
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

U utorak u Tiraspolju Šerif i zagrebački Dinamo igraju prvi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. 

Modri će biti lišeni usluga Lirima Kastratija (22) jer su Moldavci odbili da mu izdaju vizu pošto dolazi iz nepriznate države, tzv. Kosova.

Oglasio se Dinamo:

- Ovim putem obaveštavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji pre nekoliko dana uputio molbu da moldavska država igraču prve ekipe Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja igrača u utakmici plej-ofa UEFA Lige šampiona između Šerifa i Dinama. Nakon intenzivnih kontakata kluba s HNS-om i UEFA-om, u nedelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju. GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve ekipe nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona i što angažman HNS-a i UEFA kao krovne evropske fudbalske organizacije takođe nije rezultovao pozitivnim odgovorom. Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizovati svoje sportske ciljeve. Zahvaljujemo HNS-u, UEFA i FS Moldavije na uloženim naporima u rešavanju ovog problema.

Kastrati je prošle godine za dva miliona evra došao u Dinamo iz zagrebačke Lokomotive. Od tada je za prvaka Hrvatske ostvario 49 nastupa, postigao četiri gola i imao devet asistencija.

Ove sezone je u kvalifikacijama LŠ asistirao za dva gola.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading