NOVE INFORMACIJE! Iz prve ruke, direktno iz Barselone: Mesi ide iz samo jednog razloga i on se dugo zna!
EPA/Alejandro Garcia

Goran Vučević, dugogodišnji skaut Barselone i pomoćnik bivšeg direktora kluba Erika Abidala otvoreno je govorio o Mesiju i svemu što se dogodilo.

- Bio sam uveren da će Barselona danas da objavi da je produžila ugovor sa Mesijem i da on ostaje u klubu do kraja karijere. To je bilo najavljeno poslednjih dana i kroz medije. Ipak, dogodio se preokret i vrlo sam iznenađen - kaže Vučević za Index.hr.

Otkrio je šta se zapravo desilo.

- Ukupni dug kluba iznosi oko milijardu i 300 miliona evra i tačno je da Mesija u ovom trenutku nije moguće registrovati, iako je pristao na smanjenje plate. Morali su još da režu. Znamo kako je Mesi izjavio da je spreman da završi karijeru u Barseloni ako mu klub omogući dovoljno jaku ekipu koja će se boriti za najveće trofeje, Ligu šampiona i La ligu. Već dugo je nezadovoljan i očigledno je da oseća kako pred kraj svoje karijere to ipak ne može da uradi sa Barselonom.

Ostaje da se vidi gde će Mesi igrati sledeće sezone.

- Da, to je pitanje koje će sada svi potezati. Ali ja bih postavio i pitanje jesu li Barselona i Mesi mogli ranije da se dogovore, da li je trebalo pre reagovati. Iako je pristao na rezanje plate, to je sada sve prekasno. Je li mu klub mogao da mu kaže, kao što je Perez kazao Ronaldu: ‘Ajde ti, vozi, nećeš biti ispred kluba?’ To su pitanja na koja treba da odgovore oni koji vode politiku kluba, iako je lako sada pričati i govoriti šta je trebala, a šta ne. Činjenica je da Mesi više neće igrati za Barselonu i to je veliki udarac za celu ligu, koja je u velikim finansijskim problemima - rekao je Vučević.

Bonus video:

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading