BARSA, JUVE I REAL OBJAVILI NASTAVAK PROJEKTA - SUPERLIGA Svet ponovo drhti!
EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Prošle jeseni tresla se fudbalska planeta kada su najbogatiji klubovi Italije, Španije i Engleske pokrenuli Evropsku Superligu.

UEFA je uz pomoć država, fudbalskih saveza i FIFA uspela da osujeti ideju bogataša.

Ipak, neki poput Juventusa, Barselone i Reala ipak nisu potpuno odustali.

Sud u Madridu odbacio je mogućnost da UEFA može da kazni klubove osnivače Superlige, a pomenuti klubovi su se oglasili saopštenjem i naglasili da nemaju nameru da odustanu od kreiranja Superlige i da će se boriti za tu ligu nakon što je Sud u Madridu odbio žalbu UEFA na odluku o eventualnim kaznama za kreatore lige.

- Barselona, Juventus i Real Madrid izražavaju veliko zadovoljstvo što je Sud u Madridu potvrdio da UEFA ne može da pokrene nikakve postupke protiv klubova kreatora Superlige, niti ih može kažnjavati. Naša je dužnost da se nosimo sa ozbiljnim problemima u fudbalu. UEFA se predstavlja kao legislator, izvršni operativac i jedini pravni subjekat za organizovanje evropskih takmičenja. Takva monopolistička pozicija šteti fudbalu i kompetitivnosti. Finansijske kontrole su neadekvatne i primenjuju se nepravilno. Treba se osigurati da klubovi koji učestvuju u evropskim takmičenjima upravljaju tim takmičenjima. Oduševljeni smo što od sada više nećemo biti izloženi pretnjama UEFA. Naš cilj je da nastavimo sa razvojem projekta Superlige na konstruktivan način i uz doprinos svih struktura u fudbalu: navijača, igrača, trenera, klubova, nacionalnih saveza i liga. Svesni smo da bi se neki delovi našeg predloga mogli revidirati i to bismo mogli sprovesti kroz dijalog. Uvereni smo u uspeh ovog projekta koji će uvek poštovati zakone Evropske unije.

Arsenal, Totenhem, Čelsi, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Atletiko Madrid, Inter i Milan su se povukli iz ove priče nakon pretnje UEFA.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading