SELI SE IZ FRANCUSKE Jovetić izabrao novi klub i ispisao istoriju evropskog fudbala
AP/Laurent Cipriani

Kraj sage - Stevan Jovetić je izabrao novi klub. Neće ni u Tursku, ni ponovo u Seriju A, već će u - Nemačku. Kapiten Crne Gore će u utorak ili u sredu i zvanično potpisati trogodišnji ugovor sa čelnicima Herte. 

Jovetić (31) stiže u Berlin kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Monakom i potpisaće do 2024. godine. Nekadašnji kapiten Partizana će tako ispisati istoriju jer će biti tek treći fudbaler koji je igrao u svakoj i "liga petica". Pre Nemačke, igrao je u Seriji A (Fiorentina, Inter), Premijer ligi (Mančester Siti), La Ligi (Sevilja) i Ligi 1 (Monako). 

Samo su još dvojica fudbalera u istoriji to uspela. Pre njega, to su uradili Kristijan Poulsen koji je igrao za Liverpul, Evijan, Šalke, Juventus i Sevilju, i Rumun Florin Radučoju koji je igrao za Vest Hem, Monako, Štutgart, četiri kluba u Italiji (Milan/Bari/Veronu/Brešu i Espanjol). 

U karijeri je nastupajući za klubove odigrao 365 utakmica, postigao je 103 gola i dodao 51 asistenciju, dok je "sokolove" na 55 utakmica postigao 27 golova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading