DOBRO PROTRLJATE OČI, NIJE VIC! Nećete moći da poverujete, ali bukvalno, ko je novi selektor Holandije (FOTO)
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Vest za rubriku verovali ili ne - Luj van Gal će do kraja nedelje biti imenovan za selektora Holandije. Biće to treći put da će nekadašnji menadžer Mančester Junajteda na klupu "lala", i to tri godine pošto je objavio da odlazi u penziju?!

Van Gal (69) je, kako pišu holandski mediji, prinudno rešenje, jer nema slobodnih stručnjaka. Da zlo bude veće, Holandija je u kvalifikacijama za Mondijal posle sramotnog poraza od Turaka daleko od direktnog plasmana u Katar... 

 

 

Van Gal je imao dva potpuno različita rezultata sa Holandijom u dva prethodna mandata. Prvi put je vodio "lale" u periodu od 2000. do 2002. i nije uspeo da ih odvede na Svetsko prvenstvo, prvi put od Mondijala 1986.

Međutim, deset godina kasnije je napravio čudo: na Svetskom prvenstvu u Brazilu stigao je sa Holandijom do polufinala i osvojio treće mesto. 

Osim što je vodio Holandiju, Van Gal je trenirao Ajaks, dva puta Barselonu, Bajern, AZ Alkmar, a poslednji posao mu je bio u Mančester junajtedu iz kojeg je otišao 2016. godine. Tri godine kasnije je objavio kako se zvanično penzioniše. Ali... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading