LEGENDA ITALIJANSKOG FUDBALA U BEOGRADU! Del Pjero stigao u Srbiju i pričao o rakiji, Dušanu Vlahoviću i Novaku Đokoviću! (FOTO)
Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Nakon godinu dana pauze Banca Intesa i DDOR osiguranje najavili su povratak Italijanskog fudbalskog kampa za decu u Beograd.

Čuveni italijanski fudbaler Alesandro del Pjero stigao je u Srbiju gde će biti promoter šestog po redu Italijanskog fudbalskog kampa za decu od 7 do 14 godina koji će se održati od 23. do 28. avgusta.

Rakija za početak, a onda komplimenti za Đokovića i Udovičića

Nekadašnji napadač Juventusa pokazao je veliko zadovoljstvo što se našao u prestonici Srbije gde će pomoći mladim fudbalerima u pokušaju da dosegnu njegove visine i uče od jednog od najboljih ikada.

- Nadam ste da ste popili rakiju pre dolaska. Šalim se naravno, ali sam čuo da je to popularno piće ovde. Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo kampa koji pruža talentovanoj deci šansu da budu nagrađeni i možda otkriveni kao nove fudbalske zvezde u Srbiji. Već sam imao prilike da se upoznam sa mnogim vašim sjajnim sportistima kao što su Novak Đoković i Vanja Udovičić - rekao je na početku Del Pjero i nastavio u istom ritmu:

- Svako od nas ima neku svoju priču, nešto što ga pokreće da bi došao do uspeha. Rad, odlučnost, vreme, volja - to je ono što je najbitnije. Morate imati poverenja u ljude oko sebe, u svoju porodicu. Da, talentat je takođe bitan, ali ne presudan faktor. Bitna je strast, da budete ono što jeste, da se ne menjate zarad nekoga ili nečega. Uživajte u sportu, jer ono jeste stvoren zbog toga.

Broj 10, da li ima neke magije?

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Tokom duge karijere Alesandro je bio poznat po broju 10 na leđima. Kod Del Pjera nije postojala nikakva tajna kada je u pitanju izbor čuvenog broja koji je proslavio mnogo fudbalska imena.

- Ne postoji neka posebna čarolija broja 10. Za mene je on uvek predstavljao nešto maštovito. Gledao sam legende poput Zika kako vladaju terenom i želeo sam da budem kao oni, da budem kao ikone fudbala. Ugledao sam se na njih, tako da je verovatno to jedini razlog zašto sam ga izabrao - otkriva Del Pjero.

"It's coming to Rome"

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

 

Veliki uspeh Italije ga je obradovao. Naravno, legendarni napadač i sam zna kako je biti šampion. Mnogi još uvek pamte Svetsko prvenstvo 2006. godine i trofej koji je tada pripao "azurima". Posle tog uspeha, čekalo se sve do ove godine na novi.

- Srećan sam i zadovoljan uspehom reprezentacije Italije. Ovo je bilo istorijski. Nisam bio u mogućnosti da pratim uživo utakmice, ali mi je drago da je, posle svega što smo preživeli u poslednjih godinu dana, publika bila na tribinama. Za ovo se živi. Manćini je napravio sjajan posao, nastala je neka nova hemija koja je donela uspeh. Drago mi je što su usrećili čitavu naciju, preskočili izazove koji su bili ispred njih i doneli trofej ne kući ("to home") već u Rim ("to Rome").

Vlahović će tek pokazati kvalitet, o Mihi ne treba trošiti reči

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Mnogi bi voleli da vide Dušana Vlahovića u dresu Juventusa kao Alesandrovog naslednika. Svestan je i Del Pjero kvaliteta koje srpski reprezentativac poseduje i smatra da njegovo vreme tek dolazi.

- Fudbal se promenio, pravila su drugačija. Mnogo je faktora koji utiču na to kako se danas igra fudbal, a kako se nekada igrao. Ne bih govorio o naslednicima, mnogo je talentovanih momaka. Siniša Mihajlović je očigledno prepoznao nešto u Đanluiđiju Donarumi što potvrđuje njegove trenerske kvalitete. O Siniši kao fudbaleru ne treba trošiti reči. Što se Vlahovića tiče mislim da je on trenutno jedan od najboljih napadača u Seriji A, a još je mlad. Njegovo vreme će tek doći. Podigao je lestvicu na neki viši nivo i verujem da je ovo samo početak.

Udovičić poželeo dobrodošlicu, pa se našalio sa Italijanima

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić prisustvovao je konferenciji i tom prilikom se obratio prisutnima. Kao neko ko je napravio velike uspehe "na čizmi", dobro zna šta znači ime Alesandra del Pjera i koliko on može da pomogne u razvoju mladih.

- Kao neko ko zna vrlo dobro da je ime Alesandra del Pjera ostalo upisano u istoriji sporta želim da mu se zahvalim što je stigao u Beograd i poželim mu dobrodošlicu. Mnogi mališani ugledali su se na njega i pronašli put zahvaljujući upravo onome što je on radio tokom svoje karijere. Drago mi je što zajedno možemo da promovišemo nešto što sa jedne strane zbližava odnose dveju zemalja i pomaže učvršćivanju odnosa između Srbije i Italije, a pored toga omogućava deci da uče od najboljih. Ministarstvo omladine i sporta će i u budućnosti pomogati ovakve i slične akcije - rekao je ministar Udovičić.

Poželeo je nekada proslavljeni vaterpolista dobrodošlicu gostima iz Italije, a tom prilikom je uspeo i da se našali.

- Svim Italijanima želim da čestitam na velikom uspehu i osvajanju Evropskog prvenstva. Sa druge strane, žao mi je što ne možemo da kažemo da je 2:0 u skoru Srbije i Italije, već je 1:1. Naši košarkaši su izgubili od "azura" u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali je najbolji sportista svih vremena Novak Đoković savladao Matea Beretinija. Siguran sam da ćemo u narednom periodu taj skor popraviti u našu korist - našalio se ministar.

Banca Intesa kao simbol poverenja

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

Direktor Divizije internacionalnih banaka Intesa Sanpaolo Marko Elio Rotinji govorio je o poslovanju Bance Intesa koja je od 2005. godine i u Srbiji gde ima više od 1.500.000 klijenata.

- Biti banka od opšteg društvenog interesa u jednoj zemlji znači podržati ekonomiju, ali takođe i dugoročno se obavezati na društveno poslovanje. Intesa Sanpaolo Grupa, jedna od vodećih evropskih banaka prisutna je u Srbiji od 2005. godine sa Banca Intesa Beograd, prvom bankom na tržištu. Zahvaljujući takvoj poziciji, u prilici smo da našim klijentima ponudimo finansijske usluge u sladu sa najvišim internacionalnim standardima, kako porodicama, fizičkim licima, tako i kompanijama i velikim preduzećima - istakao je Rotinji. 

Na njegove reči nadovezala se predsednica Izvršnog odbora Bance Intesa Draginja Đurić.

- Kao deo velike italijanske bankarske grupe Intesa Sanpaolo i višegodišnji lider na domaćem tržištu, Banca Intesa je posvećena promociji i razmeni italijanskih i lokalnih vrednosti iz oblasti kulture, umetnosti i sporta. Ovo je već šesti put da podržavamo organizaciju italijanskog fudbalskog kampa za decu i na taj način doprinosimo afirmaciji novih generacija budućih sportista. Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici da dodamo i društveno odgovornu notu celom projetku i zepočevši saradnju sa Dečijim selom u Sremnoj Kamenici, koja će nadam se rezultirati dugogodišnjim partnerstvom i boljim uslovima života stanovnika ovog sela - istakla je Draginja Đurić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading