DA LI JE U PRAVU? Šef sudija UEFA analizirao suđenje na EP, mnogi su u čudu posle njegovih reči
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Roberto Roseti, bivši arbitar, a sad šef sudija UEFA, analizirao je suđenje na tek završenom Evropskom prvenstvu. Prva tema bio je dosuđeni penal za Engleze protiv Danske, kad je Rahim Sterling pao u kaznenom prostoru.

Mnogi su to videli kao simuliranje i skandalozan potez koji je pomogao domaćinu, ali ne i nekadašnji sudija iz Italije.

- Nije bilo nikakvog skandala, to je nešto o čemu može da se razgovara. Nema tajni. Dani Makeli je video kontakt između defanzivca Danske i ofanzivca Engleske, nije dokačio loptu. Video je da postoji kontakt. Možemo da raspravljamo, ali je to video. Ponavljam, može da se priča o jačini kontakta, ali mi želimo da sudije budu te koje odlučuju. Sa korišćenjem VAR-a morate da budete pažljivi. Pričamo o sportu koji nije tako jednostavan, nije sve crno ili belo. Postoje neke komplikovane situacije. Razumemo da VAR nije savršen, debate oko odluka će uvek postojati. Međutim, ako počnemo da koristimo VAR da kontrolišemo svaku situaciju onda će tek da nastane konfuzija. Penal može da promeni rezultat utakmice i zaista ne želimo da bude mnogo lakih penala. Situacija sa Sterlingom je bila jasna, postojao je kontakt i to je to - samouveren je Roseti.

Italijan je rekao da je VAR proveravao čak 276 situacija tokom EP, a da je od toga u 18 slučajeva promenjena prvobitna odluka sudija na terenu, 10 od strane VAR sobe, a osam pošto su sudije same pogledale snimak na terenu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading