ISTORIJSKI DEBAKL BUDUĆNOSTI! Borac propustio veliku šansu
Foto: AP/Tanjug/Ap

U prvom meču igranom u Finskoj Helsinki je slavio sa 3:1, pa tako ukupnim rezultatom 7:1 idu dalje. 

Budućnost nikada u Evropi nije doživela ovako ubedljiv poraz. Najubedljivije su protiv Budućnosti do večeras slavili Leverkuzen (3:0, 1995. godine), odnosno La Korunja (3:0, 2005. godine).

Golove za Helsinki postigli su Riski (6, 49), Valenčič (35) i Brazilac Žair (40). Tri od ta četiri pogotka gosti su dali posle vrlo dobrih akcija, s poslednjim udarcem iz peterca.

Bez obzira na ovaj debakl Budućnost nije završila s Evropom za ovu godinu. U kvalifikacijama za Ligu konferencija, u drugoj rundi, rival će joj biti Toršavn sa Farskih Ostrva.

Fudbaleri Borca iz Banjaluke nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 4:3 poraženi od Kluža iz Rumunije. Banjalučani su slavili 2:1 posle produžetaka, ali su u prvom susretu izgubili 3:1 i završavaju učešće.

Šampion Bosne i Hercegovine prva je „žrtva“ novog pravila UEFA koje je stupilo na snagu od ove takmičarske godine. Evropska kuća fudbala ukinula je pravilo gola u gostima, te Borcu nije bilo dovoljno 2:0 pred svojom publikom posle 90 minuta igre.

Odlučujući gol u redovima šampiona Rumunije postigao je Kipčiu u 118. minutu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading