ALO! SAZNAJE Tole i Zeka doživotno bi da gazduju!
Foto: ATA Images

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević glavni su kreatori novog statuta FSS, saznaje Alo!.

Smanjen Izvršni odbor

Prema novom statutu, Izvršni odbor FSS bi bio smanjen sa 15 na 11 članova, navodi „Žurnal“. Takođe, bila bi ukinuta funkcija zamenika predsednika FSS, a plaćene bi bile samo funkcije predsednika i generalnog sekretara Saveza.

U fudbalskom ustavu, koji bi, kako najavljuje „Sportski žurnal“, sutra trebalo da se nađe na Izvršnom odboru FSS, nalaze se dva člana čije usvajanje guraju upravo Tole i Zeka. Jedan od ta dva člana predviđa da na rukovodeće funkcije ne mogu da se izaberu aktivni političari ili oni koji su se politikom bavili u prethodne tri godine. A to plaši počasnog predsednika FSS i potpredsednika OKS. I Karadžić i Zečević, naime, strahuju da će na čelo Saveza doći neko ko će im minimalizovati ogroman uticaj kakav nesumnjivo imaju, odnosno da će ih jednostavno oterati iz fudbala.

ALO! SAZNAJE Tole i Zeka doživotno bi da gazduju!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Bjeković nije u priči

Nenad Bjeković, trenutno zamenik predsednika FSS, kako saznajemo, nije u priči Karadžića i Zečevića, odnosno u njihovim planovima za rukovođenje Savezom.

Takvog scenarija posebno se boji Tole, jer bi u tom slučaju ostao bez apanaže koju, iako je penzioner, dobija kao koordinator za Kuću fudbala u Staroj Pazovi, a ona iznosi 5.000 evra mesečno!
Druga tačka novog statuta koju forsiraju dugogodišnji saradnici tiče se starosne granice, koje više ne bi bilo. Dosad je bio propis da osoba starija od 65 godina ne može da bude kandidat za mesto predsednika FSS, a ubuduće te prepreke ne bi bilo. To znači da bi čak i Karadžić (82) mogao da se vrati na Terazije 35, a i Zečeviću (71) bi bio otvoren put ka predsedničkoj fotelji.
Tandem koji bi da gazduje srpskim fudbalom, direktno ili iz senke, oslanja se na podršku iz UEFA, tačnije na Zorana Lakovića, bivšeg generalnog sekretara FSS, danas direktora Nacionalnih asocijacija u Nionu. Pogotovo oko starosne granice, jer Statut UEFA zabranjuje angažman na izvršne funkcije licima starijim od 72 godine.
Ukoliko Izvršni odbor prihvati nacrt, novi statut FSS bi potom bio prosleđen regionalnim, okružnim i opštinskim savezima na javnu raspravu, a usvajanje je planirano za sednicu Skupštine 23. avgusta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading