DALEKO SMO MI OD HRVATA! Matić nikad suroviji:  Njihov napadač je igrao u Juventusu, a naš u Fulamu!
EPA/FILIP SINGER

Srbija nije igrala na prethodnih pet Evrpskih prvenstava, dok je na na Mundijalu zadnji put prošl a grupnu fazu davne 1998. godine.

Naš as u dresu Mančester junajteda, Nemanja Matić tvrdi da je jedan od razloga za to što imamo malo igrača u vrhunskim klubovima.

- Malo nas je bilo u Premijer ligi... Trenutno su tek tri igrača, s tim da je Mitrović ispao, ne znam da li će Bane ostajati. Tako da eto, dva igrača u Premijer ligi, to je malo. To je pokazatelj da negde grešimo i da nas u najboljim ligama nema mnogo - rekao je Matić.

Uporedio je zatim Matić naš tim sa reprezentacijom Hrvatske.

- Imaju vrhunske igrače. Mi smo daleko iza Hrvata i moramo da budemo realni. Možda u nekim drugim sportovima smo bolji, ali pogledajte njihove fudbalere sa Svetskog prvenstva. Luka Modrić u Realu, Rakitić u Barseloni, Kovačić u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpulu, Vrsaljko u Atletiku, Perišić u Interu, Subašić u Monaku... Cela ekipa igra u najboljim evropskim klubovima - rekao je on.

Nije su tu Matić zaustavio.

- Spomenuli smo Mitra u Fulamu, uz dužno poštovanje, ali njihov špic je igrao u Juventusu. Igrao - i bio jedan od najboljih igrača. Modrić i Rakitić su među najboljima na svetu. Igraju celu godinu na vrhunskom nivou i to što igraju dobro za reprezentaciju kada se skupe to je normalno. Kad pitate Modrića da li mu je čudno što je bio drugi, ali nije. Za nas bi bilo čudno  - dodao je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading