SAD ILI KO ZNA KAD?! Sautgejt otvoreno govorio o neuspesima Engleske pred finale koje sve može da promeni
EPA

Garet Sautgejt, selektor Engleske, veruje da je konačno došlo vreme da Gordi Albion pobedi Italiju, posle četiri poraza na velikim takmičenjima. Ne krije da je optimista po pitanju osvajanja titule prvaka Evrope. Reprezentacija i selektor dobili su pismo podrške Kraljice Elizabete II, ali i premijera, što i Sautgejt ističe kao veliku stvar za čitav tim.

– Fantastično je dobiti pismo od Kraljice i premijera i da je prepoznato da igrači i stručno osoblje idu pravim putem. Sve će se videti sutra. Mi smo u finalu i tu smo da pobedimo. Zadovoljno smo što stvaramo ozbiljno nasleđe, ali sad želimo da donesemo kući trofej, svima. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Bez obzira na važnost utakmice potrebna nam je ta konstantnost. Svi se raduju tome – rekao je Sautgejt.

Engleska je prvi put u finalu nekog velikog takmičenja posle 55 godina, kad je Gordi Albion osvojio titulu svetskog šampiona, jedinu veliku titulu, uz kontroverzan gol u finalu jer lopta nije prešla gol-liniju.

– Ti porazi, turniri koji se nisu dobro završavali, bili su jako važni za ovaj tim. Tokom poslednje četiri godine probio je mnogo barijera, prošli kroz mnogo izazova, različitih načina pobeđivanja, preokreta, kroz produžetke i penale. Odlučnost i iskustvo dobro su pripremili ovaj tim za ovaj momenat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading