AZURI SE NE PLAŠE Pa šta ako se igra na Vembliju, ne želimo izgovore!
EPA-EFE/Carl Recine

Italijanski reprezentativac Leonardo Bonući rekao je da bi osvajanje Evropskog prvenstva bilo važan korak za italijanski fudbal i dodao da ekipa nije zabrinuta što se finalna utakmica protiv Engleske igra na londonskom Vembliju.

- Moguća pobeda bila bi važan korak za italijanski fudbal. To bi bilo veliko zadovoljstvo svim Italijanima. Ne želimo izgovore, samo smo koncentrisani na utakmicu i radujemo joj se. Samo razmišljamo o fudbalu i kako da se zabavimo, ne zanima nas ostalo. Nismo zabrinuti što ćemo protiv njih igrati na Vembliju - naglasio je Leonardo.

 

Italija će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv Engleske u nedelju od 21 čas na Vembliju u Londonu.

- Znamo da mogu da nam naprave probleme, moramo da pazimo na njihovu brzinu. Hari Kejn je medju najboljim napadačima sveta, ali već smo igrali protiv prvoklasnih napadača. Motivisani smo jer ne želimo da primimo gol. Radujemo se meču iako će većina navijača biti za Englesku. Želimo odličnom igrom da ostvarimo istorijski uspeh.

Engleska je primila samo jedan gol na turniru, u polufinalu protiv Danske.

Upitan kako će se pripremati za finale, 34-godišnji Leonardo je rekao da će gledati televizijski program i razgovarati sa porodicom i prijateljima.

Imao sam sreće da tokom karijere već budem u ovakvim situacijama, u Ligi šampiona, na Evropskom prvenstvu i Kupu konfederacija. Miran sam i nadam se da ću tu energiju preneti na saigrače, radujemo se igranju u finalu.

Italija će u nedelju igrati deseto finale velikog takmičenja, samo četiri godine od neuspeha u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji 2018.

- Nisam ni mislio da će biti teško vratiti se, Manćini nas je od prvog dana motivisao, svi žele da se oporavimo. Sada imamo više iskustva, prenosi se sa starije na mlađe. Pre tri godine izgledalo je nemoguće stići dovde, a daćemo sve od sebe da u nedelju budemo na visini zadatka. Manćini je radio na mentalitetu ekipe, ulio nam je samopouzdanje, naterao nas da verujemo da smo na pravom putu. Izabrao je talentovane igrače, a kvalitet pravi razliku. Možeš da odigraš najbolju utakmicu, ali potreban je kvalitet inače nikada nećeš pobediti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading