VAR "kasni sa dolaskom" u Superligu Srbije!
EPA-EFE/Carl Recine

 

Nova sezona počinje bez "pomoćnika".

Superliga Srbije, tačnije sezona 2021/22 ugledaće svetlost dana 16. jula kada se na "Marakani" sastanu Crvena zvezda i Vojvodina. Međutim, ni taj, a ni naredni mečevi neće imati pomoć VAR sistema.

Instaliranje opreme na stadione širom Srbije kasni, odnosno licence za stadione širom naše zemlje, kao i za sudije.

- Ono što je potrebno kako bi bi se dobilo "zeleno svetlo" od strane UEFA i FIFA je da svi stadioni budu licencirani za VAR. Odnosno da na svakom stadionu u Superligi bude odigrana barem po jedna utakmica sa VAR sistemom u predsezoni. Na Marakani su nedavno prijateljski meč igrali Grafičar i Zadrugar, čime je ispunjen uslov za najveći srpski stadion, ali je problem što su utakmice do sada odigrane samo na četiri stadiona - piše "Telegraf".

- Takođe, potrebno je i da sve sudije budu licencirane za rad pod VAR tehnologijom, odnosno da završe kompletnu obuku. Sudije koje su na terenu, ali i oni u VAR sobi, moraju uz sve prethodne obuke da sude makar po dve utakmice sa VAR sistemom. Za sada su samo njih petorica ispunili taj kriterijum.

Za sada je planirano da oprema počne da se koristi negde od 5. do 10. kola nove sezone, osim ako se FSS ne suoči sa novim problemima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading