ŽIVELI! Luda noć na Ostrvu: Popili i pojeli 620 miliona €
Tanjug/Ap

Cheers (živeli)! I tako milion puta tokom lude subotnje večeri, dva miliona, pet, deset... ko zna koliko nazdravljanja pobedi. Pa ne ulazi Engleska svake četvrte godine u polufinale Evropskog prvenstva, nego evo posle četvrt veka!

Poslodavci odahnuli

Za razliku od osmine finala, koju su odigrali u utorak (pobedili najvećeg fudbalskog neprijatelja Nemačku), Englezi su polufinale izborili u subotu. Na oduševljenje poslodavaca, koji nisu bili u problemu s radnom snagom kao posle trijumfa nad „pancerima“. Tad su zaposleni dolazili mamurni, s glavoboljom, iscepanih košulja, pa i pantalona...

Plasman Tri lava među četiri najbolje reprezentacije na EURO 2020, ostvaren u Večnom gradu gaženjem Ukrajine 4:0 (Kejn dva gola, Megvajer, Henderson), burno je proslavljen na licu mesta, na rimskim trgovima, i u fontanama naravno, gde se s „Olimpika“ preselilo tih 5.000 srećnika. A tek na Ostrvu...
Kako predviđaju britanski mediji, oko sedam miliona navijača širom Engleske je gledalo utakmicu četvrtfinala. U pabovima, fan-zonama, parkovima... I za tih devedesetak minuta razbijanjem Ševčenkove nemoćne ekipe popili su 19 miliona pinti (jedna 0,58 litara) piva! A oni koji su kod kuće gledali utakmicu - pazite sad - 23 miliona piva!

ŽIVELI! Luda noć na Ostrvu: Popili i pojeli 620 miliona €

Profimedia

 

Fjuri: Kao kad sam prebio Klička

Engleski bokser Tajson Fjuri je uporedio pobedu „tri lava“ u četvrtfinalu EP sa svojim trijumfom nad ukrajinskim bokserom Vladimirom Kličkom, ostvarenim posle 12 rundi.
- Nisam video ovakvo prebijanje Ukrajine od Diseldorfa, 28. novembra 2015. godine - napisao je na Tviteru prvak sveta u teškoj kategoriji.

Fudbalski fanovi su, takođe se pretpostavlja, potrošili 620 miliona evra na hranu i piće, dok su izabranici Gareta Sautgejta gazili Ukrajince na Apeninima i kasnije tokom slavlja. Pabovima je od te sume ostalo 175 miliona evra, a supermarketi su prošli još bolje - 405 miliona!
Sveukupno, predviđa se da će EURO 2020 doneti britanskoj ekonomiji podsticaj od četiri milijardi evra.
- Izvanredan učinak - prokomentarisao je premijer Boris Džonson, misleći na plasman „tri lava“ u polufinale, a možda i na državnu kasu.
Engleska će 7. jula igrati protiv Danske na „Vembliju“ (očekuje se 60.000 na tribinama) za finale. Ima li dovoljno piva na Ostrvu?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading