BELGIJA JE OPET "OSTALA KRATKA" Posle debakla i novog neuspeha, De Brujne se hitno oglasio, njegove reči su iznenadile sve ljubitelje fudbala
EPA

Belgija sa jednom od najjačih generacija u istoriji ponovo nije uspela da napravi nešto veliko. Posle eliminacije od Italije, ovoj generaciji će izgleda najveći uspeh ostati polufinale Mondijala u Rusiji, a malo je reći da je nacija razočarana posle novog zaustavljanja u četvrtfinalu. Pre pet godina na EP koban je po "crvene đavole" bio Vels, sad Italija. 

Kevin de Brujne nije krio da je razočaran posle poraza u Minhenu. Vezista Mančester Sitija je tokom turnira vukao povredu članka, ali je i pored toga odigrao 90 minuta u porazu od Italije.

- Ovo je bilo četiri ili pet vrlo čudnih nedelja za mene. Ipak, želeo bih da se zahvalim medicinskom timu, pravo je čudo da sam igrao, jer sam imao problem sa člankom. Naprsnuće u predelu ligamenata. Ipak, osećao sam odgovornost da igram. Loše je što nisam mogao bolje od ovoga. Pokušali smo sve da dobijemo ovaj meč. Postigli su fantastičan gol, ali smo mi pre toga pogrešili. Imali su veći posed lopte. Nije nam išla igra pasova. Uvek je razočaranje kad vas eliminišu.

Belgijanci su igrali bez veziste Reala Edena Azara koji se ranije takođe povredio.

- Bio je to težak momenat za sve nas, imali smo mnogo povreda. Borili smo se do kraja. Italija je bila bolja u prvom poluvremenu, ali smo mi u drugom imali više prilika. Moglo je biti 2:2, ali nažalost nismo uspeli. Izgubili smo od vrhunske ekipe. Pokušaćemo da osvojimo Svetski kup, ali želim prvo da mislim o tome kako da se oporavim. Imao sam previše problema sa povredama poslednjih godina, ali sam se uvek trudio da dam sve za ovaj tim - zaključio je De Brujne.

Deluje da je ovaj tim prevazišao zenit, većina ključnih igrača ima preko 30 godina, pa će teško da se "vadi" na Mondijalu gde je konkurencija daleko jača nego na Evropskom prvenstvu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading