OVO JE GLAVNI PROBLEM SRBIJE! Nekadašnji hrvatski fudbaler otkrio zbog čega su "vatreni" bolji od "orlova"
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva pobedom nad Škotskom od 3:1. 

Zanimljivo da se Škotska na Euro plasirala tako što je pobedila Srbiju, pa se postavlja pitanje zbog čega su to Hrvati bolji od "orlova"?

Boris Živković, nekadašnji igrač selekcije Hrvatske i bivši bek Bajer Leverkuzena, Štutgarta i Portsmuta, otkrio je šta je to Hrvatskoj donelo ključan trijumf.

"Konačno jedna dobra utakmica. Malo je i selektor Zlatko Dalić izrotirao i stavio igrače na njihove prave pozicije, a oni su na teren preneli malo pozitivne energije između sebe, odigrali dobru utakmicu i konačno pobedili", rekao je Živković za "Dnevni avaz".

OVO JE GLAVNI PROBLEM SRBIJE! Nekadašnji hrvatski fudbaler otkrio zbog čega su

EPA-EFE/Robert Perry

 

U čemu je razlika između Hrvatske i ostalih selekcija iz bivše Jugoslavije?

"Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju - kod nas ovde, na Balkanu, svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. I BiH i Srbija imaju individualni kvalitet, ali ako se to ne složi u kvalitetnu ekipu onda nema rezultata. Mora da postoji zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima. Svi ti igrači se moraju poštovati, ceniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regionu koristi", rekao je Živković.

Koji je ključni problem Srbije i Bosne i Hercegovine?

"U BiH i Srbiji je uvek neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali selektora treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja", rekao je Živković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading