MILAN MANDARIĆ ZA ALO! Savo je pravi izbor jer je ljudina!
Alo! Ognjen Radošević

Koliko je Mandarić ugledan u svetu govori podatak da je jedan od najslavnijih fudbalera Irac Džordž Best po njemu sinu dao srednje ime Kalum Milan Best, a momak rođen u Kaliforniji je sada poznato TV lice.

Milana Mandarića (82) lako je opisati – svetski, a naš! Poznati biznismen i fudbalski zaljubljenik non-stop je u akciji. Ne smetaju mu ni nesnosne vrućine da se bavi poslom koji mu je u krvi. Nedavno je završio najveći - angažovao je Savu Miloševića sa kojim njegova Olimpija iz Ljubljane ima velike planove i ambicije.

No, to nije jedina tema o kojoj je za Alo! govorio Milan Mandarić koji je, u društvu sestrića i saradnika Ranka Lončara, par dana provedenih u Srbiji iskoristio da se vidi sa dragim ljudima i poslovnim partnerima.

Angažovanje Miloševića imalo je veliki odjek?

- Ispunila mi se želja, a posle par razmenjenih rečenica zažalio sam što nismo pre par godina sklopili saradnju. Da jesmo ubeđen sam da bi trofejna sala Olimpije bila bogatija za nekoliko trofeja.

MILAN MANDARIĆ ZA ALO! Savo je pravi izbor jer je ljudina!

EPA/Peter Powell

 

Očekivalo se da bivši trener Partizana ode dalje od prostora eks YU?

- Imao je izdašnije ponude, ali kod njega nije sve u novcu i to opisuje kakav je čovek. Bitna je vizija, data reč. U poslednjih 5-6 godina nisam sreo pozitivniju osobu u svetu fudbala, a konstantno sam u tom okruženju.

Šta ga karakteriše?

- Razmišlja na engleski, a ne balkanski način. Možda smo se zbog toga i našli na istim talasnim dužinama. Pored toga, njegovo ponašanje i shvatanje fudbala govore kakav je čovek. Ljudina! Verujem da će njegova misija u Ljubljani biti uspešna jer tačno zna šta i kako.

Još neka karakteristika?

- Čvrst je i odlučan, iskren do koske. Presrećan sam što takvu osobu imam za partnera u poslu.

Srećan sam što mi je Piksi prijatelj

Pozitivni vetrovi duvaju i među „orlovima“ sa novim selektorom Draganom Stojkovićem?

- Piksi je čovek-dragulj. U fudbalu, ali i privatno. Dugo se znamo. Sećam se, pre transfera na „Maraknu“, nazvao me Vladimir Cvetković i rekao:

„Milane, niška pruga nije proradila“.

Bio je to signal da se angažujem i Stojković se obreo u crveno-belom dresu. Tada smo se sprijateljili i to traje decenijama, Viđali smo se u Engleskoj, širom Evrope... pre neki dan u Beogradu. Piksi je sjajan izbor za selektora. Dokazao je znanje i inteligenciju, a gde god je bio predstavio se u najboljem svetlu. Cenim ga i srećan sam što imam takvog prijatelja.

Već se kuju planovi za povratak na vrh slovenačkog fudbala?

- Ekipa je u austrijskom Filahu na pripremama jer igramo u Evropi posle osvojenog Kupa Slovenije. Idem tam oda ih podržim i u subotu gledam prijateljsku utakmicu sa Nikolićevom Lokomotivom iz Moskve.

Biće i pojačanja?

- Došlo je par novajlija, ali to nije sve. Bilo je i odlazaka poput Đorđa Ivanovića u Belorusiju. Dobro je počeo, a onda doživeo pad. Šteta. Želeo je da ide i nismo mu pravili probleme. Zaradio je i klub, a kada igraču glava nije tamo gde treba onda je najbolje da promeni sredinu.

U jeku je EURO šta vam prija, a šta vam se ne sviđa?

- Najpre, žao mi je što nema Srbije i Slovenije, dve zemlje za koje sam posebno vezan. Ne sviđa mi se ta razuđenost odigravanja utakmica po čitavom kontinentu. Moj favorit je Nemačka. Igraju brzo, konkretno, efikasno dok ostali „umiru u lepoti“ koje nema.

Ekspert ste za Ostrvski fudbal?

- Englezi imaju velike ambicije, kao i uvek, ali još nisu opravdali očekivanja i tradiciju. Možda im ona stvara dodatni pritisak. Moraju da se potrude, nedostaje im agresija u napadu. Vels je ponovo prijatno iznenadio, a znao sam da Škoti nemaju šanse protiv Hrvatske. Tek sada vidimo kakvu je priliku Srbija propustila u baražu. Baš šteta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading