CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN PREDLOŽILI Evo šta je prihvaćeno od predloga večitih
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Inicijative koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala - navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Večiti rivali sinoć su u zajedničkom saopštenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala pred današnju Skupštinu zajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

- Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi - stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo, a koji obuhvataju Fantazi Super ligu Srbije, Jutjub kanal arhive Super lige Srbije.

- Klubovi su obavešteni o uvođenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Super lige Srbije.

Navodi se i da je istovremeno inicirano da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogućiti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.

Sezona 2021/22 počinje 17. jula.

Aktuelni šampioni, fudbaleri Crvene zvezde u prvom kolu igraće protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić", a domaćini će biti i u drugom kolu kada dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana.

Partizan će novu sezonu početi duelom protiv Proletera u Novom Sadu, a u drugoj rundi rival će mu biti Vojvodina takođe na gostovanju.

Ostali parovi prvog kola su Mladost - Radnički KG, Spartak - Radnički Niš, Napredak - Kolubara, Radnik - Metalac, TSC - Novi Pazar i Čukarički - Voždovac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zarko

24.06.2021 12:23

Sve je po starom opet partizan teska gostovanja na startu dokle vise