OSVOJIO JE SVETSKO PRVENSTVO SA SRBIJOM, STIGAO U ZVEZDU, A ONDA JE POČEO KOŠMAR! Ispovest "zlatnog orlića" koji je našao spas tamo gde niko ne bi očekivao! (VIDEO)
EPA

Postao je tihi heroj "orlića" na Novom Zelandu, a onda je sve krenulo nizbrdo...

Poseban dan za srpski fudbal jeste upravo 20. jun. Tada se čitava nacija radovala zlatu sa Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. Baš tog dana 2015. godine čitava planeta je brujala: Srbija je šampion sveta!

Teško da je tako nešto moglo da se očekuje, ali zlatna generacija predvođena Veljkom Paunovićem donela je veliku radost našem narodu kada je u finalu savladala Brazil (2:1) i upisala se u istoriju našeg fudbala.

OSVOJIO JE SVETSKO PRVENSTVO SA SRBIJOM, STIGAO U ZVEZDU, A ONDA JE POČEO KOŠMAR! Ispovest

EPA

 

Svi se sećaju pogotka Nemanje Maksimovića u 118. minutu utakmice i velikog slavlja naših "orlića". Tihi heroj te pobede i pogotka za trijumf bio je Stefan Ilić (26), momak koji je šansu dobio sa klupe. Tada napadač Spartaka iz Subotice povukao je kontru sa naše polovine, uspeo da pretrči dobar deo terena, uposli Andriju Živkovića koji je samo gurnuo loptu Maksimoviću, a ostalo je istorija...

Tihi heroj sa Novog Zelanda

Ilić se u razgovoru za "Alo!" prisetio Novog Zelanda i oživeo uspomene sa istorijskog meča.

- Prošlo je šest godina od tog meča, uvek je lepo setiti se. Gde god da budemo igrali tokom karijere uvek će nas se igrači, navijači, treneri... sećati po tom uspehu. Do kraja života će nas pratiti taj nadimak "zlatni orlići". Ne može da se zaboravi taj osećaj, ali što se kaže bilo pa prošlo, od tih sećanja ne može da se živi - već tom rečenicom nagovestio nam je Ilić da se mnogo toga lošeg desilo nakon Svetskog prvenstva - započinje Ilić priču za naš list.

OSVOJIO JE SVETSKO PRVENSTVO SA SRBIJOM, STIGAO U ZVEZDU, A ONDA JE POČEO KOŠMAR! Ispovest

EPA

 

Dolazak u Zvezdu kao (ne)ispravna odluka

Nakon što se euforija tada malo smirila, Ilić je dobio poziv da krenem putem njegovog saigrača Stefana Miloševića i pojača Crvenu zvezdu. Kao i svaki mladi fudbaler, odmah je prihvatio poziv koji se dobija možda i jednom u životu.

- Dolazak u Zvezdu bio je korak napred u mojoj karijeri. Teško je odbiti takav poziv, nebitno za koga navijate. Kada pozovu Zvezda ili Partizan teško je reći ne. Nije mi žao što sam tada došao na "Marakanu", bila je to odlična odluka sa profesionalne strane, ali... - uglavnom uvek postoji to "ali". U Ilićevom slučaju boravak u Zvezdi nije protekao kako je očekivao:

- U suštini situacija je bila jako nezgodna. Prilično jaka konkurencija i Ugo Vijeira koji je tada igrao odlično. Prepoznali su to u Zvezdi i osetili priliku da ga prodaju na kraju sezone, zato je on imao zacementirano mesto u timu. On je ostavio ozbiljan trag na Marakani, tu se nema šta reći, nisam mogao da se protivim tome jer je čovek stvarno igrao odlično.

Problemi u Nišu i raskid ugovora

Međutim, problem je nastao na zimu 2017. godine kada je Ilić poželeo da promeni sredinu i oproba se na pozajmici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Ilic (@stefanilke95)

 

- Moja želja je bila da idem na pozajmicu. Javio se Metalac, ali sam na kraju na neki način "na silu" morao da odem u Radnički iz Niša. To nije bila moja želja. Tamo se nisam lepo proveo, pre svega zbog odnosa i hira ljudi sa "Čaira" prema meni. Nisam odigrao nijedan jedini meč. Vratio sam se posle šest meseci u Zvezdu i tada mi je bilo dosta svega. Zatražio sam raskid ugovora i otišao. Možda nije trebalo da napravim taj korak, ali sam tada osećao da je to jedino ispravno.

Nakon konačnog odlaska iz redova šampiona Srbije Ilić je pokušao da se dokaže u Ukrajini. Otišao je u ekipu Oleksandrije na probu gde je na dva meča postigao dva gola i kada je očekivao potpis, dobio je odgovor da nije prošao.

- Ne znam šta se tada desilo, zaista. Bio sam ubeđen da ću ostati u Ukrajini. Da li je u pitanju bio neki menadžerski dogovor ili nešto drugo, do dan danas ne znam, niti sam dobio neki konkretan odgovor osim da nisam prošao probu. Znam da sam dao sve od sebe i žao mi je što se tako završilo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Ilic (@stefanilke95)

Ozbiljna povreda pa spas u Indiji

Vratio se u Srbiju i potpisao za Bežaniju, odakle je konačno usledio odlazak u Metalac, a onda i u Bačku. Uspeo je da vrati tim iz Bačke Palanke u Superligu i taman kada je trebalo da se vrati na veliku scenu doživeo je ogroman peh. Pokidao je ukrštene ligamente i zbog te povrede morao da propusti gotovo čitavu sezonu. Vratio se tek krajem aprila meseca, kada je znao da njegova ekipa neće zadržati status superligaša. 

Međutim, ne kaže se džabe da posle kiše dođe duga. Nekadašnji Stefanov trener u Spartaku Andrej Černišov pozvao ga je da dođe u Indiju u drugoligašku ekipu Muhamedan.

Sigurno da će mu to biti šansa za "novi život" i oporavak karijere.

U odličnim odnosima sa kapitenom Partizana

OSVOJIO JE SVETSKO PRVENSTVO SA SRBIJOM, STIGAO U ZVEZDU, A ONDA JE POČEO KOŠMAR! Ispovest

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nema baš tako često priliku da se sa nekim od saigrača iz reprezentacije priseti velikih uspeha, pre svega zbog obaveza, ali je često na vezi sa Sašom Zdjelarom.

- Tokom prošle sezone kada smo igrali sa Partizanom popričao sam sa Sašom Zdjelarom. Malo smo oživeli uspomene na Novi Zeland, podsetili se tih utakmica... Pratimo se mi svi na društvenim mrežama, imamo zajedničku grupu sa Veljkom Paunovićem, ali svako je krenuo svojim putem. Svi imaju svoje privatne i profesionalne obaveze, tu smo da čestitamo rođendane, Novu godinu, Božić, ali teško da možemo često da se vidimo. Svi smo ostali u dobrim odnosima, ali je tako kako je.

Gde su danas "zlatni orlići"?

Predrag Rajković (Rems, Francuska)

Filip Manojlović (Sanse, Španija)

Vanja Milinković Savić (Torino, Italija)

Stefan Milošević (Spartak Subotica, Srbija)

Milan Gajić (Crvena zvezda, Srbija)

Radovan Pankov (Crvena zvezda, Srbija)

Miloš Veljković (Verder Bremen, Srbija)

Srđan Babić (Crvena zvezda, Srbija)

Marko Grujić (Liverpul, Engleska)

Saša Zdjelar (Partizan, Srbija)

Miladin Stevanović (Čukarički, Srbija)

Nemanja Antonov (Ujpešt, Mađarska)

Vukašin Jovanović (Bordo, Francuska)

Andrija Živković (PAOK, Grčka)

Filip Janković (Krka, Slovenija)

Andrija Luković (Famalikao, Portugal)

Sergej Milinković Savić (Lacio, Italija)

Nemanja Maksimović (Hetafe, Španija)

Mijat Gaćinović (Hofenhajm, Nemačka)

Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid, Španija)

Staniša Mandić (Mura, Slovenija)

Stefan Ilić (Muhamedan, Indija)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading