"LJUBAV" OVOG LETA STIŽE NA "MARAKANU"?  Bio je blizu dolaska u Partizan, družio se sa Rolandinjom, a najpoznatiji je po svojim ludim frizurama! (FOTO)
EPA

Jedan od najživopisnijih fudbalera ovog leta bi vrlo lako mogao da dođe u Beograd.

Fudbaleri Crvene zvezde žrebom za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona saznali su da će im prvi protivnik biti pobednik dvomeča između šampiona Izraela i Kazahstana, ekipa Makabija iz Haife, odnosno Kairata.

Kazahstanski šampion veliki je dužnik crveno-belima pa bi sigurno "zvezdaši" radije voleli njih da vide ovog leta na "Marakani" gde bi crveno-beli imali šansu za revanš. Zajedno sa Kairatom stigao bi jedan od najsimpatičnijih fudbalera današnjice, jedan jedini, neponovljivi - Vagner Lav (37).

Heroj u Rusiji

EPA

 

Brazilski napadač fudbalsku slavu stekao je noseći dres CSKA iz Moskve. Složićete se, čudan put je izabrao. Davne 2004. godine kada mu je bilo 20 godina, Rusi su prepoznali njegov talenat dok je nosio dres Palmeirasa i izdvojili 6.200.000 evra kako bi ga doveli u Moskvu.

U prvom mandatu, a bilo ih je ukupno tri, postao je heroj u Rusiji. Dugo navijači CSKA nisu gledali boljeg golgetera u njihovom dresu. Doneo je "armejcima" tri titule šampiona države. Odigrao je 259 utakmica i postigao 180 golova uz 59 asistencija. Zato i ne čudi što je u Moskvi postao ikona.

Dva puta bio blizu Partizana

EPA

 

Ne treba da čudi što je kao bomba odjeknula vest da je Partizan 2014. godine želeo da u svoje redove dovede sjajnog Brazilca. Tada su crno-beli, navodno, bili u dilemi da li da angažuju njega ili iskusnog Gruzijca Vladimira Dvališvilija, ali se na kraju na kraju odustalo od obe opcije. Naravno, oba fudbalera tražila su novac koji Partizan nije mogao da isplati.

Kasnije se pojavila opcija dok je Zoran Tošić nosio dres crno-belih da ubedi Lava da dođe u Humsku. Uspeo je u slučaju Bibrasa Natha, pominjao se i Sejdu Dumbija, ali i Vagner koji ni iz drugog pokušaja nije obukao dres Partizana, već se odlučio za Kairat.

Druženje sa Ronaldinjom

EPA

 

Vagner Lav je u karijeri odigrao 25 utakmica za A selekciju Brazila. Dani u CSKA i golgeterska lavina nisu prošli nezapaženo pa je "kikica" dočekala da se nađe u jednoj od najjačih svetskih reprezentacija.

Jedan od najboljih drugova mu je Ronaldinjo sa kojim je igrao u reprezentaciji. Bila je to nezaboravna generacija "karioka" koja (ipak) nije uspela da osvoji Svetsko prvenstvo. Zaustavila se "samo" na dve uzastopne titule Kopa Amerike.

Sve je lakše uz atraktivnu suprugu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lenepires (@lenepires)

 

Brazilac je u srećnom braku sa atraktivnom Lene Pires sa kojim ima i ćerkicu. Često se u javnosti nekada i više priča o njoj nego o njenom suprugu.

Fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama često izazovu veliku pažnju javnosti. Prati je skoro 40.000 ljudi, a čini se da joj odlazak u Kazahstan nije mnogo smetao, iako je navikla na egzotičnije destinacije.

Pored fudbala, velika strast Vagnela Lava je i muzika, a pojavio se i u jednom spotu ne toliko poznatog DJ Vinija u pesmi "Amore" koja nije baš pobrala velike simpatije među publikom.

Menja klub, menja i boju kose

EPA

 

Brazilac je nekada bio dosledan u svojim obijačima vezanim za menjanje frizure, tačnije boju kose. Dredovi su uvek bili tu, samo je bilo pitanje u kojim bojama.

Dok je igrao u CSKA, kikice su bile obojene u plavu boju, dok su u Flamengu postale crvene. Međutim, kako je postajao stariji tako je i ta ideja počela da gubi smisao, pa se na kraju ošišao "na nulu".

Međutim, strastveni ljubitelji fudbala uvek će ga pamtiti po otkačenim kombinacijama, koje su postale njegov zaštitni znak. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading