POČINJE KOPA AMERIKA Urugvaj želi da pokvari planove Brazilu i Argentini
EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr

Posle mnogo problema izazvanih koronavirusom i oduzimanja domaćinstva Kolumbiji i Argentini zbog velikog broja zaraženih, Južnoamerička fudbalska federacija (KONMEBOL) odlučila je da organizaciju 47. izdanja Kopa Amerika dodeli Brazilu. 

Vrhovni sud Brazila doneo je odluku da takmičenje može da se održi u najvećoj i najmnogoljudnijoj državi Južne Amerike, uprkos vrtoglavom rastu zaraženih i umrlih od koronavirusa. Tokom juna, u jednom danu zabeležena su 2.693 smrtna slučaja!

Nestvarni Urusi

Iako ima samo 3,6 miliona stanovnika (Brazil 211, a Argentina 45 miliona), Urugvaj je rekorder sa 15 titula šampiona Južne Amerike. Svaka čast Urusima!
Svi osvajači KA : Urugvaj 15, Argentina 14, Brazil 9, Paragvaj, Čile i Peru po 2, Kolumbija i Bolivija 1.

- Najstarije takmičenje reprezentacija na svetu, koje se igra od 1916, učiniće da ceo kontinent podrhtava - konstatovano je na Tviteru KONMEBOL-a posle odluke da se Kopa Amerika ipak održi.
Šampionat se igra od 13. juna do 10. jula na pet stadiona u četiri grada. Popularne „selesao“ ili "kanarinci" (Brazil) i „gaučosi“ (Argentina) glavni su favoriti. Zanimljivo je da se održava, uz korišćenje VAR sistema, u jeku kvalifikacija za Mondijal u Kataru 2022. godine.
U Brazilu ćemo videti najveće zvezde južnoameričkog fudbala pošto su u selekcijama Mesi, Lautaro Martinez, Di Marija, Suarez, Kavani, Sančez, Nejmar, Firmino, Gabrijel Žesus i Barbosa, Murijel, Zapata, Lapadula...

GRUPA A
Argentina
Bolivija
Urugvaj
Čile
Paragvaj

GRUPA B 
Brazil
Kolumbija
Venecuela
Ekvador
Peru

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading