TEŽAK UDARAC ZA ARGENTINCA Mesi se našao u ogromnom problemu, koji nema nikakve veze sa izborom novog kluba
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Leo Mesi se nadao da će konačno osvojiti trofej sa Argentinom, koja je trebalo da bude domaćin Kopa Amerika, ali je "gaučosima" oduzeta organizacija pa će put ka peharu sad biti daleko teži. 

Samo dve nedelje pre početka Kopa Amerike, a deset dana pošto je oduzeto domaćinstvo Kolumbiji, KONMEBOL je suspendovao i drugog domaćina - Argentinu, zbog haotične situacije oko koronavirusa.

Konfederacija Južne Amerike odluku je obelodanila putem saopštenja.

- Obaveštavamo javnost da smo, s obzirom na sadašnje okolnosti, odlučili da suspendujemo organizaciju Kopa Amerike u Argentini. analizira ponudu drugih zemalja koje su pokazale interes za domaćinstvo kontinentalnog turnira - navedeno je u saopštenju.

Odluka da se Argentini oduzme domaćinstvo usledila je samo nekoliko minuta pošto je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Vado de Pedro upozorio da je veoma teško održati takmičenje, s obzirom na aktuelnu zdravstveu situaciju. Argentinski zvaničnik takođe je upozorio da će konačnu odluku doneti predsednik države u ponedeljak, međutim takav epilog je preduhitrila odluka čelnika KONMEBOLA.

Prema pisanjima južnoameričkih medija predstavnici krovne fudbalske organizacije Južne Amerike već su razgovarali sa Čileom koji bi mogao da bude domaćin utakmica koje je trebalo da budu odigrane u Kolumbiji, međutim još nije doneta bilo kakva zvanična odluka po tom pitanju. Prema informacijama u brazilskim i argentinskim medijima usled najnovijih okolnosti za danas je zakazan hitan sastanak, a nije isključeno ni da tom prilikom bude doneta odluka o otkazivanju turnira.

Kopa Amerika je trebalo da se održi u Kolumbiji i Argentini 2020. godine, ali je usled pandemije odložena za predstojeće leto. Kalendarom je bilo predviđeno da turnir traje od 13. juna do 10. jula. Da li će turnira biti, i gde će se on održati, znaće se najkasnije do kraja nedelje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading