KOJI JE POTEZ OD DOLASKA U ČELSI BIO NAJVAŽNIJI? Evo kako je Tuhel za samo 124 dana od posrnule ekipe napravio šampiona Evrope
AP/Susana Vera

Čudotvorac! Reč koja najbolje opisuje Tomasa Tuhela. Nemac je dobio otkaz u Pari sen Žermenu u decembru, u januaru preuzeo Čelsi i za tačno 124 dana od otpisane ekipe napravio osvajača Lige šampiona.

Uspeh dodatno dobija na težini ako se zna da Tuhel nije selektirao ovu ekipu, da je došao posle serije loših rezultata ekipe koji su ostavili posledice na moral igrača, a plus je imao i lično opterećenje jer za tri godine u Parizu nije uspeo da dovede PSŽ do "ušatog pehara". 

Čelsiju se u januaru drmalo i mesto u Ligi šampiona preko Premijer lige, ali se Tuhel odmah bacio na promene, kako u timu, tako i u taktici, i na kraju sve sve, osim poraza u finalu FA kupa, bilo bajkovito i za njega i za "plavce". 

Dolazak sunarodnika je razmrdao Kaija Haverca i Tima Vernera, koji su, bez obzira na brojne kritike, na kraju dali ogroman doprinos osvajanju Lige šampiona. Tuhel je takođe vratio Antonija Ridigera u prvu postavu i to se pokazalo kao odlično rešenje, a Ris Džejms je pod vođstvom Nemca "eksplodirao" na terenu. 

Tuhel je taktički značajno unapredio ekipu, a igrači su se za veoma kratko vreme adaptirali na njegom sistem igre. Sve nabrojano je uticalo da Čelsi postane prvi klub u istoriji koji ima najmanje po dva evropska pehara u sva tri kontinentalna takmičenja (Liga šampiona 2012, 2021, Liga Evrope 2013, 2019 i Kup pobednika Kupova 1971, 1998). 

Posle svega, Tuhel se posle osvajanja pehara i našalio na sopstveni račun, u vezi ugovora, jer mu trenutni traje do kraja sledeće sezone. - 

- Nadam se da sam večerašnjom pobedom sam sebi produžio ugovor - rekao je Nemac, a iz Engleske već stižu najave da će uskoro potpisati novi, finansijski bolji, do juna 2023. godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading