DUPLA KRUNA NAKON DRAME! Borjan junak penal serije protiv Partizana o kojoj će se pričati godinama! (VIDEO)
Vladimir Marković/Alo!

 

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije nakon što su savladali Partizan posle penal serije sa 4:3 (0:0 posle 120 minuta). 

Teško da je iko mogao i da zamisli ovakvu dramu u finalu Kupa Srbije, iako su glavni akteri bila dva "večita rivala". Po treći put u istoriji (od kako se igraju dueli crveno i crno-belih) penali su odlučivali o pobedniku (pre toga 1956. i 1993. godine). Na kraju, fortuna je bila naklonjena šampionu koji je ovim trijumfom došao do duple krune nakon 14 godina pauze.

Neizvestan, duel jakog inteziteta na kraju je rešen lutrijom, a srećni dobitnik bila je Zvezda. Neverovatna drama došla je do vrhunca kada je sudija Jovanović pokazao da će jedanaesterci odlučiti pobednika. Do tada je sve bilo relativno mirno, a onda...

Reliztori su bili sigurni do treće serije, kada je mladi Nikola Krstović pogodio, a onda isprovocirao Vladimira Stojkovića. Kapiten crno-belih ga je loptom pogodio u glavu i zaradio drugi žuti karton, međutim, nije dobio crveni jer se po pravilu ne računaju javne opomene dobijene tokom penal serije. Tada je na terenu nastao pravi haos, kada su uleteli igrači oba tima na teren.

Kada se to stišalo, nastala je nova drama, a potpuni junak bio je Milan Borjan koji je skinuo prvo šut Miloša Jojića, a onda i Nikole Štulića i slavlje je moglo da počne.

DUPLA KRUNA NAKON DRAME! Borjan junak penal serije protiv Partizana o kojoj će se pričati godinama! (VIDEO)

Vladimir Marković/Alo!

 

Što se regularnog dela meča tiče, oba tima imala su prilično izgledna šanse, ali je sudbina želela da se utakmica završi posle penala. Da je Zvezda ostala bez trofeja, tragičar bi sigurno bio Dijego Falćineli koji je promašio dva zicera u prvom poluvremenu, jednom je ostao kratak nakon centaršuta Gajića, a onda petom umalo matirao Stojkovića.

Zvezda je nakon 14 godina osvojila duplu krunu, a za trofej u Kupu čekali su devet. Treba reći i to da su crveno-beli nasledili novosadsku Vojvodinu koja je prošle godine osvojila Kup, takođe pobedom nad Partizanom i to penalima.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0 (0:0) 4:3 posle penala

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Srđan Jovanović 

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić (od 72. Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić – Sanogo, Ben (od 100. Krstović), Ivanić (od 91. Vukanović), Kanga (od 64. Nikolić), Katai (od 72. Srnić) – Falćineli (od 91. Degenek).

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković (od 46. Ostojić), Vujačić, Urošević – Zdjelar (od 106. F.Stevanović), Šćekić – L. Marković (od 72. Lutovac), Jojić , Jović (od 72. Natho) – Holender (od 87. Štulić).

Penali:

KRAJ! Borjan brani šut Štulića i donosi duplu krunu Zvezdi!

4:3 - Nikolić siguran!

3:3 - Brani Borjan šut Jojića!

Kakva sada drama! Krstović je isprovocirao Stojkovića, a golman crno-belih mu odgovorio i dobio drugi žuti! Nakon toga nastao je haos! 

3:3 - Krstović i više nego siguran! 

2:3 - Filip Stevanović ne greši na oproštaju!

2:2 - Pankov! Imao je loptu na ruci Stojković!

1:2 - Živković vraća vođstvo Partizanu!

1:1 - Rodić pogađa!

0:1 - Natho siguran!

KRAJ! PENALI ODLUČUJU!

120. minut - Žuti karton za Stojkovića zbog odugovlačenja.

115. minut - Pokušaj Štulića glavo nakon centaršuta Natha, ali pored gola.

112. minut - Poslednja promena kod Partizana, na terenu Živković umesto Uroševića.

106. minut - Počeo je drugi produžetak! Stanojević koristi još jednu izmenu i umesto Zdjelara na teren šalje Filip Stevanovića.

105. minut - Kraj prvog produžetka!

104. minut - Srnić je pokušao nakon kontranapada da matira Stojkovića, ali je lopta otišla pored gola. Možda je mogao da izabere neku drugu opciju iskusni vezista. Žuti karton za Stanojevića koji je tražio prekršaj nad Lutovcem.

100. minut - Poslednja promena Dejana Stankovića, umesto Bena na terenu je Krstović.

99. minut - Pokušao je sada Štulić iz okreta sa nekin 15 metara, ali je lako to uhvatio Borjan.

91. minut - Počinju produžeci, dve promene napravio je Stanković. Vukanović menja Ivanića, a Degenek na terenu umesto Falćinelija.

KRAJ! IGRAĆE SE PRODUŽECI!

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade. Sve smo bliže produžecima, petim u istoriji derbija.

87. minut - Menja Stanojević, umesto Holendera na teren je poslao Štulića.

78. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Ben je probio po boku i gurnuo loptu do Falćinelija koji je već savladao Stojkovića, ali Urošević spašava siguran gol!

76. minut - Umalo kao na prošlom derbiju! Sada je Milunović pretio posle kornera, bio je najviši u skoku, ali je Stojković uspeo da interveniše.

72. minut - Izmene kod Partizana, Natho na terenu umesto Jovića, a Lutovac menja Lazara Markovića. Identična situacija na drugoj strani gde Srnić menja Kataija, a Gobeljić na terenu umesto Gajića.

64. minut - Prva promena u redovima Zvezde. Gelora Kangu menja Veljko Nikolić.

61. minut - Prva javna opomena na meču za Lazara Markovića, zbog protesta. Odmah nakon toga i Ben je zaradio karton.

59. minut - Prilika za Partizan nakon kornera. Centaršut Jojića ispratio je Vujačić, ali je glavom prebacio gol. 

57. minut - Bez uzbuđenja u drugom delu za sada. Opreznije igraju i jedni i drugi.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prvu promenu napravio je Aleksandar Stanojević i to na poziciji štopera. Umesto Svetozara Markovića na terenu je Bojan Ostojić.

POLUVREME!

45. minut - Igraće se još minut nadoknade!

44. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Falćineli je bio pred pogotkom! Prošla je lopta kroz peterac gostiju, a Italijan pokušao petom, međutim, lopta je otišla pored leve stative. Bilo je baš blizu.

38. minut - Ponovo Jović u centru pažnje. Primio je dobru loptu na nekih 10 metara od gola, ali je zakomplikovao i šutirao pored gola.

34. minut - Katai preti iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ali se odlučio da gađa stranu na kojoj je bio Stojković i lako je to odbranio golman Partizana.

31. minut - Joviiić! Bilo je baš blizu! Mladi fudbaler je uspeo da primi pas Lazara Markovića, ali nije uspeo da prevari Borjana. Opasna prilika za crno-bele.

25. minut - Kakva sada šansa za Zvezdu! Gajić je poslao opasnu loptu u peterac Partizana, ali je Falćineli ostao kratak! 

14. minut - Prvi pokušaj i to veoma nezgodan od strane Miloša Jojića. Uspeo je Borjan nekako da zaustavi udarac veziste crno-belih.

7. minut - Preti Zvezda ponovo, sada je pretio Ivanić sa nekih 25 metara, ali je ponovo lopta išla pored okvira.

1. minut - Odmah dobra prilika za Zvezdu. Dijego Falćineli je dobio loptu na ivici šesnaesterca, ali je šutirao pored gola.

19.00 - Finale je počelo!

 

 

18.55 - Utakmica će uskoro početi, igrači polako ulaze na teren.

18.45 - Menadžer Aleksandra Dragovića, Milan Dudić gostujući na TV "Arenasport" istakao je da se njegov klijent nalazi na Marakani, ali da posao još uvek nije završen.

- Ne mogu još da pričam o tome, Dragović još nije zvanično igrač Crvene zvezde. Bio je pre mesec dana u Beogradu, danas je isto ovde, pregovori će se nastaviti u toku sutrašnjeg dana. Videćemo, nadam se da će finalizacija doći kroz pregovore. Derbi je u prvom planu, izrazio je želju da ga odgleda. Sutra ćemo će se sastati sa čelnicima Crvene zvezde, pa ćemo videti da li će doći do realizacije - rekao je Milan Dudić.

18.20 - Što se tiče klupa za rezevne igrače na klupi Crvene zvezde su Z. Popović, Degenek, Petrović, Nikolić, Gavrić, Srnić, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

Među izmenama Partizana nalaze se: A. Popović, Banjak, Natho, Pavlović, Baždar, Živković, Ostojić, Štulić, Stevanović, Lutovac, Smiljanić.

 

 

18.15 - Još malo o istoriji. Zvezda i Partizan do sada su u Kup takmičenju odigrali 38 okršaja. Crveno-beli su 20 puta slavili, dok su se crno-beli radovali 14 puta, a 4 okršaja završena su nerešeno posle 90 minuta pa su morali da se igraju produžeci i/ili penali.

18.12 - Ove sezone Crvena zvezda i Partizan sastali su se dva puta. Crno-beli nisu uspeli da savladaju večitog rivala. U Humskoj je bilo 1:1, dok je na "Marakani" pre nešto manje od dva meseca slavila Zvezda golom Mirka Ivanića.

18.05 - Poznati su sastavi za večerašnji meč. Oba trenera nisu mnogo eksperimentisala, jedino iznenađenje je možda što će Bibras Natho čekati šansu sa klupe, dok će mladi Nemanja Jović igrati od starta. 

 

 

 

17.40 - Klub iz Ljutice Bogdana već je obradovao navijače ovog utorka i to dovođenjem velikog pojačanja. O kome se radi pročitajte klikom OVDE.

17.33 - Sve je spremno za okršaj Crvene zvezde i Partizana. Navijači crveno-belih spremili su i posebnu koreografiju sa porukom:

 

 

17.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa večitog derbija.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Strahinja Jovin

25.05.2021 18:39

Partizan ima jaču klupu nego prvu postavu. Nema im spasa večeras jer Zvezda uzima kup.

Strahinja Jovin

25.05.2021 18:40

Partizan ima jaču klupu nego prvu postavu. Nema im spasa večeras jer Zvezda uzima kup.