ĐAVO STIŽE U FSS! Slaviša Kokeza dobija naslednika, bivši fudbaler Partizana postaje predsednik!
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

Danas će u Sportskom centru u Staroj Pazovi biti održan Izvršni odbor FSS na kome će se staviti tačka na sve spekulacije u vezi sa sastavom liga, s akcentom na elitni rang.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da sastanak bude zanimljiviji i da na čelo krovne organizacije srpskog fudbala dođe Nenad Bjeković! Ima 73 godine, nije probio limit od 80 leta koji bi bio kočnica. Nasledio bi Slavišu Kokezu, Marko Pantelić više ne bi bio vršilac dužnosti, a popularni Đavo vodio bi Savez u narednih godinu i po - do novih izbora.

Poslednjih meseci bilo je dosta vesti, nagoveštaja, želja... ali bez realne osnove kada je reč o sastavu Superlige. Uglavnom su aberi dolazili iz klubova koji su bili najugroženiji. Pojavljivale su se nezvanične informacije da će Liga ponovo imati 20 članova, odnosno da će samo dva tima ispasti, pa onda četiri, ali definitivno neće biti nikakvih promena i šest klubova seli se iz PSL, iz koje su došli kragujevački Radnički i Kolubara iz Lazarevca. To znači da će naredne sezone Superliga Srbije imati 16 klubova. Bolje nego u tek završenom šampionatu, mada mnogi smatraju da je i to previše za zemlju poput Srbije.

ĐAVO STIŽE U FSS! Slaviša Kokeza dobija naslednika, bivši fudbaler Partizana postaje predsednik!

Foto: Marko Metlaš/Alo!

Bjeković u društvu Tumbakovića i Matijaševića

 

"Sramna dešavanja" i smene

Poslednjih dana podiglo se dosta bure pošto je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić zbog „sramnih dešavanja“ u srpskom fudbalu smenio Dragomira Lazovića sa mesta člana Izvršnog odbora FSS i predložio klubovima da ga smene sa funkcije predsednika Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Lazović je tako platio ceh pošto nije imao vizije, ideje i predloge, a kao gazda Javor Matisa (njegova firma) zalagao se da Ivanjičani i Rad zadrže status. Prethodno su se oglasile i Ere, tačnije predsednik Zlatibora iz Čajetine Veljko Radulović, koji je predlagao da se zadrži format iz sezone 2020/21 sa 20 klubova.

Na današnjoj sednici IO FSS na volšeban način neće se u dnevni red uvrstiti tačka o sastavu lige iako bilo koji član IO može da predloži određenu tačku kojom bi se proširio dnevni red. Na IO je da usvoji i proširi dnevni red za tu tačku ili ne. Danas se to, zahvaljujući samovolji, neće ni dogoditi.

Čudni obrti

Svojevremeno je Savez kroz razne periode praktikovao da članovi IO budu predstavnici regiona procentualno u odnosu na broj klubova. Sada je odnos Beograd - Zapadna Srbija 5:5, a nekad 2:12! Bilo je jedan glas na 60 klubova, ali centralizacija je dovela do toga da Beograd ima 90 odsto predstavnika, što svakako ne odgovara klubovima i fudbalskim poslenicima iz unutrašnjosti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Amater

24.05.2021 13:06

KOKEZA JE ZA NJEGA MALA BEBICA,FUDBALU SE NE PISE DOBRO.

Strahinja Jovin

24.05.2021 20:16

Po meni treba tražiti treće rešenje za predsednika jer Nenad Bjeković ni Marko Pantelić nemaju potrebne kvalitete da vode Fss. Idealno rešenje za prvog čoveka fudbalske organizacije, bio bi izbor Dragana Simovića iz Subotice. On je za desetak godina rada bukvalno preporodio rad Fudbalskog saveza Vojvodine i zaslužuje da mu se pruži šansa.