NAGRADA U PRAVIM RUKAMA Izabran najbolji igrač Čelsija za tekuću sezonu
AP/Shaun Botterill

Nije ni bilo mnogo dileme - najbolji igrač londonskog Čelsija za sezonu 2020/21 je 22-godišnji Mejson Maunt, potvrdio je klub sa Stamford Bridža. Nagradu će dobiti pre početka večerašnje utakmice preotiv Lestera.

Engleski reprezentativac je bio ključna figura "plavaca" i pod vođstvom Frenka Lamparda i od dolaska Tomasa Tuhela. Navijači su bili ti koji su izabrali Maunta za igrača sezone u onlajn anketi, a Maunt je dobio veliku većinu glasova.

Fudbaler iz Portsmuta odigrao je daleko najviše minuta i najviše utakmica među igračima Čelsija, a na 50 utakmica u svim takmičenjima postigao je devet golova.

„Igrao on u sredini terena ili u ofantzivnoj liniji, Mauntova energija, entuzijazam i kontrola lopte su bili za svaki primer, baš kao i fizičko stanje i dostupnost tokom ovako zahtevne sezone“, stoji u saopštenju na sajtu Čelsija.

Maunt je senior Čelsija od 2017. godine, a dve sezone je proveo na pozajmicama – u Viteseu i Derbi Kauntiju. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 16 utakmica i postigao četiri gola.

Nagradu je 2020. godine dobio hrvatski vezista Mateo Kovačić, a pre njega laureat je bio Eden Azar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading