POSLE ISTORIJSKOG PLASMANA HOLŠTAJNA U BUNDESLIGU, ALEKSANDAR IGNJOVSKI ZA ALO.RS:  Niko na nas nije ozbiljno računao
Profimedia

Sjajne igre Holštajna iz Kila prošle godine, eliminacija Bajerna u kupu početkom 2021, krunisane su furioznim finišom u Cvajti i danas se u Karlsrueu očekuje prva promocija u Bundesligu

Dva kola pre kraja „rode“ imaju četiri boda više od Grojter Firta, pa i ukoliko kiksiraju imaće priliku da u poslednjem kolu, na svom stadionu protiv Darmštata, ostvare san mnogih generacija. Bio bi to fantastičan uspeh kluba iz grada rukometa u kojem naš internacionalac Aleksandar Ignjovski ima značajnu ulogu.

- Niko na nas nije ozbiljno računao, a kada jeste već je bilo kasno. Mnogi su mislili da će doći do emotivnog pražnjenja posle eliminacije Bajerna i to u periodu kada su Bavarci bili u naponu snage. Tada smo potvrdili kvalitet, a onda je usledio sjajan finiš sezone - priča 30-godišnji Pančevac za Alo!.

Kako su tekle pripreme za utakmicu godine?

- Svi timovi su u desetodnevnim karantinima pred mečeve dva poslednja kola. Posle preležanog, blažeg oblika korone nalazim se u hotelu sa saigračima i rešeni smo da što pre otklonimo dileme.

Kompaktnost je vrlina Holštajna?

- Tim je uigran a na svakoj utakmici u prvi plan iskoči neko drugi. Tvrdim da je trener Ole Verner (33) najtalentovaniji u Nemačkoj. Ume da motiviše, iz svakog igrača izvuče maksimum, sve precizno planira i sprovodi u delo. Pred njim je uspešna karijera.

Mnogi su se nadali da će vas zakočiti par zaostalih utakmica?

- Ušli smo u nezgodan ritam, ali smo uspeli da prebrodimo. Protiv Regenzburga smo dva puta gubili i na kraju pobedili 3:2. Pre toga slavili smo protiv Hanovera, Sandhauzena i Sankt Paulija bez primljenog gola. Iskoristili smo najpre posrtanje Hamburgera, onda i Grojter Firta i sada je situacija jasna.

Biće slavlja u Kilu?

- Sprema se velika fešta i u gradu i u pokrajini Šlezvig-Holštajn. Isploviće mnogi brodovi, gliseri, jahte... na Baltičko more, pošto je Kil luka sa 250.000 stanovnika. Koronavirus stopira mnoge planove navijača, ali sigurno će umeti da proslave nesvakidašnji uspeh. Ne zanima nas ko će u baraž za elitu u koju mi idemo sa Bohumom.

Svakako ste rukometaše, koji su među najboljima na svetu, potisnuli u drugi plan?

- Holštajn je 36 sezona bio u trećoj i nižim ligama. Uspon je počeo 2017. plasmanom u Cvajtu, a već sledeće sezone igrao je baraž sa Volfsburgom za ulazak u Bundesligu, ali nije prošao skorom 1:4. Prošle godine odlično smo igrali, a na kraju posustali i završili na 11. mestu. Sada nam se takva greška nije potkrala. Znači, klub je planski napredovao i rukometaši su mogli da osete da im preti opasnost da više ne budu jedini popularni u gradu. Šalu na stranu, i dalje su zakon - poručuje Ignjovski, koji je u Nemačkoj od 2009, a nedavno je produžio ugovor do 2023. i po stažu u toj zemlji je rekorder među Srbima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading