VELIKI GUBITAK! FSS se oprostio od Kosanovića!
Printscreen

Iskusni fudbalski radnik prebačen je tokom srede na bolničko lečenje , zbog komplikacija izazvanih infekcijom COVID – 19, na odeljenje intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra Vojvodina.

On je po prijemu imao povišenu temperaturu, a ovog jutra je priključen na respirator. Međutim, izgubio je bitku sa koronom.

Kosanović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, pošto se od početka trenerske karijere specijalizovao za rad sa mladim igračima. Bio je važan deo stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije na pohodu na titulu šampiona sveta u Novom Zelandu 2015. godine. Bio je čovek od najvećeg poverenja selektora tog tima Veljka Paunovića.

Trenersku karijeru gradio je u Vojvodini, bio je i selektor omladinske selekcije Srbije, tačnije dečaka rođenih 1998. godine i mlađih. Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu. Doveden je na Marakanu kao čovek koji će raditi sa elitnom grupom mladih igrača, ali je tokom prvih priprema na Zlatiboru postao deo stručnog štaba Vladana Milojevića. I to važan deo. Imao je snažan uticaj na rezultate i taktičku pripremu mečeva Crvene zvezde tokom najbolje epohe u novijoj istoriji.

Kratko je radio, kao asistent, u Al Ahliju, ali posle određenih zdravstvenih problema odlučio je da se vrati u Srbiju i prihvati direktorsku funkciju u Vojvodini. 

- Iza sebe je ostavio suprugu i sina Luku. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Kosanović -  saopštio je FSS.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading