ZNA SE KO PREUZIMA ČELNE FUNKCIJE U FSS U fotelji bivši ministar i sudija koji je sudio finale Lige šampiona
Tanjug/Rade Prelic

Pre nekoliko dana Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu.

- Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu - navodi se u saopštenju Pazaraca.

Tom prilikom Novopazarci su predložili rešenje u svom sugrađaninu jer su "itekako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji":

- S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, za funkciju predsednika FSS, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama. Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone.

Po saznanjima "Novosti" na Terazijama se upravo Ljajić iskristalisao kao prvi favorit za upražnjenu predsedničku fotelju u FSS.

Najozbiljniji kandidat za prvog čoveka Sudijske komisije je Milorad Mažić, naš najslavniji arbitar, koji je imao čast da sudi finale Lige šampiona...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading