FINALE NA "VEMBLIJU"? Britanska vlada vodi pregovore,  moguća promena lokacije za  završnicu Lige šampiona!
EPA/Shaun Botterill

 

U finalu će se sastati Mančester siti i Čelsi, a originalna lokacija je Istanbul, međutim zvaničnici Velike Britanije bi želeli da 29. maja "građani" i "plavci" istrče na travu čuvenog "Vemblija".

 - Trenutno se vode delikatni pregovori -izjavio je danas ministar u britanskoj vladi Majkl Gouv.

Ovaj potez je potegnut jer je Turska u petak stavljena na britansku "crvenu listu" zemalja, za koje važi zabrana putovanja, osim u neophodnim slučajevima. T

urska se suočava sa sve većim brojem novozaraženih korona virusom, a UEFA je očekivala je da na finalnoj utakmici bude prisutno blizu 10.000 navijača.

Ukoliko bi se finale igralo na Vembliju, Britanija bi morala da dozvoli ulazak bez karantina predstavnicima UEFE, sponzorima i medijima.

- Moj prijatelj, moj kolega, sekretar za kulturu Oliver Douden, trenutno pregovara o ovome, pa ne bih želeo da o tome pričam. Ali siguran sam da bi navijači u Velikoj Britaniji veoma voleli da vide finale u našoj zemlji - dodao je Gouv

Vembli je u vreme odigravanja finala Lige šampiona, domaćin finala plej-ofa u engleskom Čempionšipu, ali bi u tom slučaju to takmičenje bilo prebačeno na drugu lokaciju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading