Svetozar Miailovic
Alo
Svetozar Miailovic

Alo

Svetozar Miailovic , Foto: Alo

Osnivanjem Fondacije „Deca nam se rađala”, generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra u Banjaluci dr Vlado Đajić krenuo je u odlučnu borbu protiv bele kuge u Republici Srpskoj. Podršku radu Fondacije daje i FK Crvena zvezda, čiji veterani će s veteranima banjalučkog Borca 12. septembra odigrati humanitarnu fudbalsku utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đajić u razgovoru za „Alo!“ upozorava da Republika Srpska svake godine ostaje bez 4.500 stanovnika.

- Za poslednjih deset godina Republika Srpska je izgubila 40.000 žitelja, a u škole je upisano manje od 30.000 učenika. Ovo je bio alarm da Vlada Republike Srpske preduzme niz mera koje će doprinieti povećanju nataliteta. Kao lekar i čovek koji vodi Klinički centar odmah sam sa svojim saradnicima krenuo u borbu protiv bele kuge. Formirao sam Fondaciju „Deca nam se rađala“ i mi smo napravili plan i mere koje će doprineti da se u Republici Srpskoj rađa mnogo više dece - kaže Đajić za „Alo!“.

Tadić zbog povrede ne putuje u Luksemburg!

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 09.09.2019. 09:56 Fudbaleri Srbije oslabljeni putuju u Luksemburg. Dušan Tadić, Foto: AP/Armando Franca Srpski fudbaler Dušan Tadić neće pomoći reprezentaciji u meču protiv Luksemburga. Tadić je odigrao prvi meč protiv Portugala u Beogradu (2:4), ali nije bio spreman za naredni. Fudbaler Ajaksa nije otputovao u Luksemburg zbog povrede zadnje lože.

On navodi da je taj projekat već dobio punu podršku institucija i naroda Republike Srpske.

- Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, predložio je da Vlada Republike Srpske za svako novorođeno dete roditeljima izdvoji 10.000 KM i da se obezbede povoljna sredstva za rešavanje stambenih pitanja. Majkama koje rađaju više dece planirane su i druge beneficije - navodi Đajić.
Podršku radu fondacije pruža i FK Crvena zvezda, a zakazana je humanitarna utakmica između veterana Zvezde i banjalučkog Borca. U četvrtak u Banjaluku stiže Dragan Džajić, Šestić, Pižon, Aćimović, braća Đurovski i druge legende fudbala. Tako će Dragan Džajic i DrVlado Đajić biti zajedno na velikom zadatku - podizanja nataliteta Srba. 

BONUS VIDEO:

Vladimir Matijašević nakon poraza od Portugala: Treba više da se borimo za naciju!