Den Tana
A. Dimitrijević
Novak Đoković

EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

U grupi ljudi za koje možemo reći „svetski, a naš“ svakako je holivudski biznismen Dobrivoje Tanasijević. Dobro je poznat njegov životni put i sve što je uradio za naš narod. Na sreću nije jedini. 

Sportisti aktivno pomažu tokom pandemije?

- Svi pričaju o milion evra koje je donirao Novak Đoković, a reći ću vam: da evro nije dao, on je naš najveći heroj! Hvala bogu da ga imamo. Kada je bilo najteže, bio je istinski Srbin. Samo se setite kako priča, recimo, o bombardovanju naše zemlje. Ne treba sve meriti novcem - kaže ekskluzivno za „Alo!“ popularni Dan Tana.

A šta kažete na to što se fudbalerima smanjuju plate?

- Igrao sam iz ljubavi i zbog lepog života. Sada momci zarađuju nenormalan novac. Sve je otišlo pogrešnim tokom, a krivi su menadžeri. Postali su jači od saveza, klubova, igrača. Mnogo više uzimaju od uobičajenih 10 odsto i diktiraju pravila.

Sarma donacija za prijatelje

Sigurno vam teško pada samoizolacija?

- Lagaću ako kažem da mi ne nedostaje druženje u „Maderi“. Na adrese prijatelja poslao sam sarme. Nek im se nađu! - originalan je, kao i uvek, Tanasijević.

 

FIFA i UEFA korumpirane organizacije

Šta rade FIFA i UEFA?

- Slučajevi Blater i Platini dokaz su da su to korumpirane organizacije. Daju savezima novac kako bi obezbedili glasove za nove mandate. Šamar fudbalu koji je u teškoj situaciji, a biće u još težoj - pesimista je Dan Tana.

Šta je rešenje?

- Samo američki „Seleri kep“. Ograničenja i regulative. Spas je da se vrate vremena u kojima sam igrao i da novac ne bude najvažniji faktor.

Ne bih sebi oprostio da se zarazim

Pridržavate li se pravila u vreme pandemije?

- Sebi ne bih oprostio da se zarazim u ovim godinama! Pridržavam se mera 110 odsto i apsolutno ih podržavam. Ova pošast opasnija je od rata pošto je nevidljiva - smatra gospodin Tanasijević.

Postoji li još nešto što biste uveli?

- Bio bih još stroži, posebno u bolnicama. Zabranio bih sve posete i kada prođe vanredno stanje. Pacijent, lekar, medicinsko osoblje i to je sve.

Da li Vas posećuju volonteri?

- Nema potrebe. Imam mladu suprugu koja može da izlazi i sa te strane nemam nikakve probleme - kroz smeh kaže Tanasijević.

Moj radnik u SAD se bori za život!

Sigurno veliki broj vaših prijatelja u SAD ima probleme?

- Moj radnik u Los Anđelesu je na respiratoru. Kažu 60:4 da će preživeti! Zarazio je i suprugu, ali je ozdravila. Ljudi, čuvajte sebe, ali i druge!

Dobar Srbin je najbolji na svetu

Kriza bi se okončala da su Srbi disciplinovaniji?

- Proputovao sam 120 zemalja i ima raznih ljudi. Ali ako je Srbin dobar, on je najbolji na svetu. Isto važi ukoliko je loš. Dobri smo, samo malo više discipline i nesebičnosti.

Postoji li teorija zavere kada je reč o koronavirusu?

- Pričaju da predsednik SAD Tramp nije ozbiljno shvatio situaciju, a ko jeste?! Kinezi nisu brzo reagovali. Da jesu virus se ne bi širio. Pogrešila je i Svetska zdravstvena organizacija. E sad, da li su išli logikom da ne šire paniku ili nisu bili upoznati sa virusom, to i nije važno. Ali, da su zakasnili - jesu! - zaključio je Dan Tana.

Jović mlad i zaljubljen

Puno kritika slilo se na adresu Luke Jovića kada se saznalo da nije poštovao pravila koja važe u Srbiji?

- Mlad i zaljubljen. Svi smo kroz to prošli. Nema drugog objašnjenja.

 

Tagovi