UMALO PROŠLA KAO PARTIZAN Zvezda nervirala navijače, pa napravila MEGAPREOKRET - na kraju je imala sreće

20:01 | 15-04-2024

Košarka 0

Publika je imala prilike da gleda veoma neizvesnu utakmicu.

aba
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Aktuelni vicešampion ABA lige, Crvena zvezda, odigrao je prvu utakmicu ovosezonskog plej-ofa. Na svom terenu u dvorani "Beogradska arena" je dočekala Studentski centar i savladao ga posle izuzetno neizvesne završnice - 83:81. Time je domaćin poveo u seriji sa 1:0, a igra se na dva dobijena meča.

DA LI JE NA POMOLU SENZACIJA? Zvezda na -10 na poluvremenu

Zanimljivo, srpski predstavnik je na početku imao vođstvo 1:0 i od tada, pa do samog finiša, nije mogao da povede. Na kraju je serijom trojki uspeo da preokrene i nadoknadi zaostatak od čak 18 poena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Važno je da se napomene i da je gostujući tim imao šut za pobedu, Luka Bogavac je bio sam u ćošku, ali je promašio trojku, pa je radost crveno-belih mogla da počne.

Što se toka meča tiče, Zvezda je uglavnom bila daleko ispod svog nivoa. Podgoričani su "namirisali krv" i delovalo je da mnogo više žele trijumf, s obzirom na to da su pokazali mnogo više energije i požrtvovanosti.

Trener Janis Sferopulos je više puta pokušavao tajmautom da razmrda svoje izabranike i samo donekle je uspevao u tome. Kad god bi Studentski centar zatražio minut odmora, kao po pravilu bi usledila serija pogodaka, zahvaljujući kojoj bi se ponovo odvojio na prednost dvocifrenom razlikom.

Ipak, kada je bilo najvažnije, crveno-beli su odigrali na nivou. Nemanja Nedović je bio u elementu i malo šta je promašio u poslednjoj četvrtini. Crnogorcima je "ušla voda u uši", nisu znali šta ih je snašlo, te na kraju nisu uspeli da prirede senzaciju kao prošle sezone, kada su u Beogradu, isto u četvrtfinalu plej-ofa, nadigrali Partizan.

Najefikasniji u redovima pobednika je bio Miloš Teodosić, koji je zabeležio 17 poena i osam asistencija. Luka Mitrović je imao 14 poena i šest skokova, a Nemanja Nedović 13 poena i šest asistencija. Sa druge strane se istakao Tomislav Ivišić sa 14 poena i pet skokova, dok su Luka Bogavac i Nikola Pavličević dodali po 11 poena. Igor Drobnjak je imao ubacio 10.

Sledeća utakmica između Crvene zvezde i Studentskog centra će biti odigrana za nedelju dana, 22. aprila, sa početkom u 18 časova i 30 minuta. Ekipe će se sastati u Podgorici.

Crvena zvezda - Studentski centar 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

Dvorana: "Beogradska arena"; Gledalaca: 3.324; Sudije: Nedović, Kardum, Mustapić

Crvena zvezda: Teodosić 17 (8as), Hanga 7, Tompkins 2, Mitrović 14 (6sk), Lazić 6, Bolomboj 6 (9sk), Ilić, Nedović 13 (6as), Gedraitis (4sk), Gilespi, Dos Santos 5. Trener: Janis Sferopulos

Studentski centar: Bogavac 11, Pavličević 11, Vučeljić, Hadžibegović 7, Baćović 6, Ivišić 14 (5sk), Dokins 8, Drobnjak 10 (4sk), Drežnjak 3 (4sk), Kapusta 7 (4sk, 4as), Mirković 4. Trener: Dejan Jakara

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading