Marko Simonović
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Crnogorski reprezentativac Marko Simonović istakao je da je ekipa spremna za start ABA lige.

Prvu utakmicu, Crvena zvezda će igrati protiv Igokee u subotu sa početkom od 20 časova.

- Osećam se super, prošle su dve nedelje od kako sam se priključio ekipi, nismo svi na početku bili tu, Došli smo prvo Jago i ja, pa onda Davidovac i Tobi, trebalo je malo vremena da se sve sastavi, ali od prošle nedelje smo svi zajedno, treba još malo vremena da se neke stvari pohvataju, ali mislim da smo u suštini spremni za početak ABA lige.

Istakao je da se fizički oseća odlično, iako nije bio sa timom zbog obaveza sa reprezentacijom na Mundobasketu.

- Iskreno mogu da kažem da mi je pomoglo što sam bio sa reprezentacijom, jer se fizički osećam dobro, došao sam spreman na pripreme, to je plus, ali sa druge strane odmah ulaziš u novi sistem i kasniš na pripreme, a kada si novi igrač to je malo teže, ali ne treba mnogo vremena da se uklopi, bitni su samo treninzi, imali smo i dva turnira, imamo vremena da se pripremimo za ABA ligu, posle i možemo opet da se posvetimo treninzima.

- Malo mi je bilo čudno kada sam se vratio iz Amerike i odmah otišao u reprezentaciju, ali čim sam se vratio odmah sam ušao u trenažni proces, uklopio sam se dobro, srećan sam i zadovoljan za sada. Mislim da idemo pravim putem kako zamišljamo, jedva čekam da počne sezona i da igram utakmice pred ovim navijačima.

košarka

 

 

Marko Simonović je bio saigrač Nikoli Vučeviću u Čikagu, a otkrio je i šta mu je crnogorski centar rekao posle potpisa za Zvezdu.

- Tad kada smo se čuli kad sam potpisao rekao mi je da dolazi čim završi NBA sezonu da gleda utakmice. Sve se desilo u kratkom vremenskom roku, završio sam sa Čikagom i odlučio se na povratak u Evropu, čim sam potpisao me je pozvao i čestitao i rekao da dolazim u pravi klub.

Govorio je o mogućnosti da zajedno sa Vučevićem čini tandem pod košem u klubu sa Malog kalemegdana.

- To je pitanje za njega, on je potpisao sada novi trogodišnji ugovor. Možda kada završi taj ugovor, da ispuni to obećanje, ako je obećao navijačima.

Za kraj je istakao da mu je čast da deli svlačionicu sa ovakvim saigračima.

- Iskreno ima nas na centarskim pozicijama dosta, ali ozbiljnih i kvalitetnih igrača. Meni je drago, jer sam jedan od najmlađih, drago da treniram sa tim igračima, a pogotovo što ću igrati utakmice sa njima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading