Marko Stamenić
Foto: Privatna arhiva/FK Crvena zvezda

 

Fudbalere Crvene zvezde u utorak (21.00) očekuje prvi meč grupne faze Lige šampiona. Sudbina ili ne, ali crveno-beli će na premijeri odmah ukrstiti koplja sa aktuelnim vladarom Starog kontinenta, ekipom Mančester sitija.

Crveno-bele ovog ponedeljka očekuje put na Ostrvo, a onda i pravi spektakl na "Etihadu". Neko ko vrlo dobro zna kako je igrati na ovom stadionu i ko vrlo dobro zna kako zaustaviti skupoceni engleski tim je jako bitan šraf mašinerije Baraka Bahara - Marko Stamenić.

Marko Stamenić

FK Crvena zvezda

 

Mladi vezista brzo je kupio "zvezdaše" sjajnim partijama, a u razgovoru za Alo! izneo je svoja očekivanja pred utakmicu u Mančesteru.

- Ogromna su očekivanja uoči svake utakmice Crvene zvezde, a možete da zamislite kako je pred početak Lige šampiona. Od prvog dana priprema se spremamo za ovo. Izazov je veliki, Mančester siti je dominantan u evropskim okvirima, ali do sada sam naučio da Zvezda uvek ide na pobedu. Ne plašimo se nikog, spremni smo da damo sve od sebe za naš dres i naš grb. Strast naših navijača je nešto posebno i znano da će nam oni mnogo pomoći.

Prošle sezone noseći dres Kopenhagena, Stamenić je odigrao važnu ulogu u remiju u Danskoj (0:0). Veruje reprezentativac Novog Zelanda da to može ponovo da učini sa novim saigračima. Sigurno da se mnogi navijači pribojavaju Erlinga Halanda.

Marko Stamenić

FK Crvena zvezda

 

-  Kao što naš trener uvek ističe, mi se ne pripremamo za pojedinca, već timski radimo da zaustavimo protivnika, ko god bio na terenu. Svakako imam značajno iskustvo iz prethodnog susreta sa Sitijem, ali sada sam fokusiran samo na Zvezdu i na ono što nas očekuje na tom gostovanju. 

U prilog Markovom pobedničkom duhu ide i njegova najava da se neće zadovoljiti eventualnim remijem na teškom gostovanju.

- Kao što sam već istakao, mentalitet Crvene zvezde je da uvek idemo na pobedu. Ne pretimo nikom, znamo da postoji velika razlika u finansijskom pogledu, ali znamo i da fudbal igra srce. Igraćemo našu igru, verujem da ćemo uživati na terenu i to je ono što je bitno. Ne bih sada licitirao rezultatom, videćemo sve na terenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading