Renoviranje Marakane
Foto: Promo/FK Crvena zvezda

Crveno-bele u sezoni 2023/24 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate i nove istorijske evropske pobede krenuli su u novu rekonstrukciju.

- Zvezdaška javnost je već obaveštena da je zamena trave na pomoćnom terenu, na kojem prvotimci našeg kluba svakodnevno treniraju uveliko u toku. Sledeći korak je zamena podloge na glavom terenu Marakane, koja će nakon završetka radova, koji su danas započeti biti najmodernija u Evropi. 


Radovi na glavom terenu Marakane će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. 

Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu “Rajko Mitić” - objasnili su na zvaničnom sajtu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading