DOĐITE NA "MARAKANU" I POMOZITE NEKOM Zvezda organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi
FK Crvena zvezda

 

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da će ova akcija biti organizovana i širom Srbije i Republike Srpske, pošto se danas obeležava Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi posvećen onima koji svojom humanošću pomažu milionima ljudi.

- Akcija 'Crveno-bela krv' će se održati 27. put tokom 12. maja od 10 do 18 časova i 13. maja od 10 do 16 sati u Medija centru stadiona 'Rajko Mitić' - navode iz Crvene zvezde.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi - 'Crveno-bela krv' biće organizovana sutra u Modriči. Od osam časova sutra moguće je dati krv i u Bijeljini, a u Banjaluci od devet do 12 sati u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

DOĐITE NA

FK Crvena zvezda

 

Zainteresovani mogu sutra dati krv od devet do 13 časova u Zavodu za transfuziju krvi u Kosovskoj Mitrovici. Akcija dobrovoljnog davanja krvi bila je organizovana i u Nevesinju, Trebinju i Prijedoru.

- Akcija koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće još jedna prilika da pomognemo onima kojima je to potrebno, naročito u teškim vremenima koja su zadesila našu državu. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola - podsećaju iz Crvene zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading