PODATAK ZA PONOS Zvezda ima jednog od najboljih driblera u Evropi, ali ćete se iznenaditi kada vidite ko je u pitanju (FOTO)
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Crvena zvezda ima razloga za ponos posle istraživanja poznate fudbalske fudbalske opservatorije CIES, jer je njen prvotimac svrstan na visoko deveto mesto na listi najboljih driblera na planeti, među centralnim i defanzivnim veznjacima starijim od 23 godine. 

Prilikom formiranja tabele, pored godine rođenja, uzeto je u obzir još nekoliko kriterijuma. Tako su svi kandidati morali da imaju najmanje 1.500 minuta provedenih na terenu u minulih 12 meseci i to u prvenstvenim utakmicama, a računati su još: vremenski razmak između dva uspešna drublinga, procenat uspešnosti i kvalitet saigrača i rivala.

Ljudi zaduženi za statistiku izračunali da je momku iz Gabona dovoljno 22 minuta i 23 sekunde za jedno uspešno driblanje čuvara i da mu to polazi za nogom u 83.7 odsto slučajeva. Nije mu na ruku išla samo jačina protivnika, pa je u toj koloni dobio samo 0.63 boda.

PODATAK ZA PONOS Zvezda ima jednog od najboljih driblera u Evropi, ali ćete se iznenaditi kada vidite ko je u pitanju (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

I bez toga zaslužuje aplauze, pogotovo kada se vidi ko mu sve pravi društvo u pomenutoj konkurenciji. Najbolji dribler na svetu je Frenki De Jong iz Barselone, a prate ga Mateus Nunjes (Vulverhempton), Luka Modrić (Real Madrid), Vendel da Silva (Zenit), Mateo Kovačić (Čelsi), Riki Puđ (L.A. Galaksi), Rodrigo Aliendro (River Plejt) i Alvaro Fidalgo (Amerika). Iza Kange, kao zadnji u Top 10, nalazi se Roei Gordana iz Hapoel Ber Ševe. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading