NOVI USPEH Zvezdini bokseri iz Valjeva doneli osam medalja
Foto: Promo/BK Crvena zvezda

Najmlađi borci Crvene zvezde nastavili su fantastičnu seriju uspeha. Posle prvenstva Beograda na kome su osvojili 12, i prvenstva Vojvodine gde su se okitili sa 11 medalja, Zvezdini šampioni su sa najznačajnijeg takmičenja na "Marakanu" doneli osam medalja!

Na put u Valjevo krenulo je po tri pionira, kadeta i juniora. Mladi Maksim Kovačević (pionir, 31kg) postao je šampion Srbije i ostvario veliki uspeh koji je Zvezdina omladinska škola dugo čekala.

NOVI USPEH Zvezdini bokseri iz Valjeva doneli osam medalja

BK Crvena zvezda

 

 

Relja Samradžić (pionir, 31kg) i Ostoja Drulović (pionir, 29kg) okitili su se srebrnim odličjem. Kadeti Lazar Nikolić (44 kg), Luka Stojnev (46 kg) i Radoš Ilić (57kg) ređali su pobede protiv iskusnijih protivnika, reprezentativaca, gde su ostvarili ukupno šest brilijantnih trijumfa, od toga tri prekidima već u prvoj rundi.

Lazar Nikolić je u finalnoj borbi izgubio veoma tesno od favorizovanog reprezentativca Srbije Tadije Eremića iz BK Banat i dobio pohvale i priznanja od svih prisutnih bokserskih stručnjaka na prikazanoj tehnici i borbenosti.

Luka Stojnev je u finalnoj borbi, koja je čitavu halu podigla na noge, izgubio podeljenom odlukom sudija a meč je bio toliko neizvestan i takvog intenziteta da su mladi bokseri dobili pehar za najborbeniji par na čitavom prvenstvu.

Radoš Ilić je posle pobede nad reprezentativcem u prvoj, i tehničkim nokautom u drugoj borbi, pokazao da je jedan od favorita za osvajanje titule šampiona Srbije. Međutim, na merenju pred polufinale prebacio je kilažu.

Diskvalifikovan je i nije mogao da se bori za najsjajnije odličje pa je morao da se zadovolji bronzanom medaljom. U konkurenciji juniora Dušan Radenković (57 kg) posle lake pobede prekidom u prvoj rundi u četvrtfinalnoj borbi, izgubio je u polufinalu 3-2 i doneo bronzu crveno-belima. Juniorka Anđelija Kovčić (52 kg) u bespoštednoj finalnoj borbi izgubila je od aktuelne šampionke Srbije ali je prikazala odličnu borbu.

NOVI USPEH Zvezdini bokseri iz Valjeva doneli osam medalja

BK Crvena zvezda

 

 

Bilans od osam medalja i šest finala, samo je pokazatelj da Zvezdin omladinski pogon juriša svetlosnom brzinom ka zacrtanim ciljevima koji su do skoro bili nezamislivi. Uprava kluba prezadovoljna je ostvarenim rezultatima, prikazanom borbom, ponašanjem takmičara i odnosom prema klubu i najavljuje da će plan i program predsednika Vladana Miketića i njegovih saradnika da Zvezdina deca budu okosnica srpskog boksa iz koje će se rađati evropski šampioni u budućnosti sigurno biti ostvarena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading