CRVENO-BELA KATASTROFA U ATINI Zvezda imala 16 poena prednosti, a onda se potpuno raspala i sama sebe izbacila iz borbe za TOP 8
Foto: EPA/EPA

Kada protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli Evrolige imate prednost 16 poena posle 20 minuta igre, a onda ponovite istu igru kao u Minhenu, dozvolite seriju 22:2 i izgubite sa gotovo dvocifrenom razlikom... Teško da onda možete očekivati TOP 8.

Takav put prešla je Zvezda u Atini. Sve je išlo po planu, Grci su u meč ušli bez tri igrača, novim trenerom, serijom poraza... Ipak, oni su u drugom poluvremenu izgledali kao ekipa koja se bori za odlazak u plej-of i ekipa koja je nedavno pobedila šampiona Evrope ubacivši mu preko 90 poena.

CRVENO-BELA KATASTROFA U ATINI Zvezda imala 16 poena prednosti, a onda se potpuno raspala i sama sebe izbacila iz borbe za TOP 8

EPA

 

U 21. minutu meča na semaforu je pisalo 16 razlike za goste iz Beograda. Sve je išlo po planu, Nedović je briljirao, nije bilo doprinosa Vildoze i Kampaca, ali je sve ostalo funkcionisalo perfektno. Kuzmić i Nedović su kombinovali i već potpisivali poraz Grcima. Ipak... teško je objasniti šta se onda dogodilo.

Panatinaikos je ni kriv ni dužan dobio na tacni šansu da se vrati, pogađali su Grigonis, Volters, Ponitka... Serija 22:2, odgovora gostiju nije bilo i Grci su umesto Zvezdinog okidača i povratka u borbu za TOP 8 uspeli da eliminišu crveno-bele iz dalje borbe. Matematički, crveno-beli su još uvek u igri, ali su šanse gotovo pa nikakve.

CRVENO-BELA KATASTROFA U ATINI Zvezda imala 16 poena prednosti, a onda se potpuno raspala i sama sebe izbacila iz borbe za TOP 8

EPA

 

Na kraju je Papajanis bio najbolji sa 17 poena, dok je Vilijams dodao 13. Kod Zvezda Nedović i Petrušev su ubacili po 12 poena.

Zvezdu sada čeka mnogo važna utakmica u ponedeljak protiv Partizana u "Areni" koja bi mogla da odluči o tome ko će biti prvi u ABA na kraju regularnog dela.

PANATINAIKOS - CRVENA ZVEZDA 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:11)

Hala: OAKA arena, Sudije: Migel Anhel Perez, Emin Mogulkoč, Jozef Bisang

KRAJ!

39. minut - Ponitka lagano za "plus 13", Vildoza smanjuje na drugoj strani.

38. minut - Li pogađa dva penala. Zvezda iz greške u grešku potpisuje sebi poraz u Atini.

36. minut - Ovo sada prerasta u katastrofu. Vilijams uz faul. Siguran i sa dodatnog penala. Petrušev smanjuje sa dva penala.

35. minut - Grigonis za tri. Sada sve ulazi što igrači Panatinaikosa šutnu ka košu. Li krade i poentira. Domaćin ide na "plus šest". Sada je Zvezda u teškoj poziciji.

33. minut - Konačno! Dobrić se vratio na teren i pogodio za tri. 

32. minut - Zvezda gubi prvi put na meču. Nastavlja se neverovatan pad i serija 19:2. Onda Volters za tri. Zvezda je kažnjena za očajnu igru u drugom poluvremenu. Već je u glavama navijača utakmica protiv Bajerna.

31. minut - Volters siguran za dva i sada je samo poen prednosti za goste.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Nastavlja se serija, 15:1 i trojka Vilijamsa. Mitrović pogađa jedno od dva penala.

29. minut - Ponitka pogađa oba bacanja i sada je domaćin na jednocifrenoj razlici - 46:54. Trojkom Tomasa razlika se smanjuje. Brzo je Zvezda prosula ogroman plus. Serija domaćih 12:1.

28. minut - Nastavlja se pad gostiju. Mazukas pogađa uz faul. Siguran i sa dodatnog bacanja. Li dobija tehničku nakon promašaja i Vildoza pogađa bacanje, a onda 

27. minut - Zvezda bez poena već dva minuta, a Li baca alej-ap za Papajanisa i lagani poeni domaćih.

25. minut - Marković za tri! Brzo Zvezda uzvraća Grcima. Onda Kuzmićev sjajan pas do Petruševa i Petrušev pogađa uz faul! Promašuje dodatno bacanje, a Papajanis lagano na drugoj strani za dva.

24. minut - Kuzmić pogađa oba penala - 34:48. Onda Tomas za tri.

23. minut - Zvezda ne uspeva da kazni greške domaćih. Ponitka siguran na drugoj strani. Onda i trojka Grigonisa.

21. minut - Ivanović trojkom otvara drugi deo igre! 

POLUVREME!

20. minut - Li lagano prolazi i poentira. Onda sjajan pas Nedovića za Petruševa i Li pravi loš faul te šalje Petruševa na bacanja. Košarkaš Zvezde promašuje oba penala, ali si Vildoza pojavio pravo niotkuda i Zvezda zadovoljna ide na pauzu.

19. minut - Vilijams za tri, a odgovor stiže preko Petruševa! Onda ponovo saradnja Kuzmića i Nedovića. Centar Zvezde vodi goste na "plus 13".

18. minut - Nedović odlaže za Kuzmića i novi lagani poeni crveno-belih. Velijams uzvaća iz teške pozicije - 24:35.

17. minut - Ivanović za tri! Prvi poeni pleja Zvezde, a onda sjajan blok Kuzmića i lagani poeni Nedovića. Zvezda brzo vraća najvećih 11 razlike.

16. minut - Lazarević prekida seriju domaćih, a onda loš faul Dobrića i poklonjeni poeni Grigonisu.

15. minut - Greškama Zvezde, Panatinaikos se vraća u igru. Papajanis pogađa uz faul, siguran i sa penala.

14. minut - Mitrović odličan u napadu i novi poeni crveno-belih. Vilijams popravlja, ponovo nakon ofanzivnog skoka.

13. minut - Petrušev je napravio sebi poziciju i poentirao. Ponitka hvata ofanzivni skok, dobija faul i pogađa oba penala.

12. minut - Nedović sada siguran sa penala za 10 poena i prednost 11:22. Tomas na drugoj strani za dva.

11. minut - Volters otvara drugu deonicu poenima, a onda Nedović za tri!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Petrušev popravlja promašaj Martina i prvi put ima dvocifrenu prednost. Volters poentira za kraj prve deonice.

9. minut - Poeni Nedovića sada sa penala, raste prednost crveno-belih.

8. minut - Nedović za tri! Zvezda ima 7:13.

7. minut - Malo poena, veliki broj promašaja, a Papajanis ponovo za dva i novo izjednačenje. Bentil uzvraća trojkom, nakon dva promašaja, sada je bio siguran.

5. minut - Papajanis zakucava i smanjuje na "minus dva".

4. minut - Kampaco za Bentila i poeni za Zvezdu - 2:7.

2. minut - Dobrić sada za tri! Dobar početak meča za beka crveno-belih.

1. minut - Ognjen Dobrić otvara meč poenima, a onda Papajanis odgovara nakon alej-ap pasa Lija.

20.00 - Utakmica je počela!

19.50 - Poslednja vest pred utakmicu glasi da Dejvid Bejkon neće igrati na večerašnjem meču. Grci su tako oslabljeni za neigranje najboljeg igrača.

19.31 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 28. kola Evrolige između Panatinaikosa i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Atine.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading