BOLJE DA KAMPACO NIJE DOLAZIO Legendarni trener bez dlake na jeziku: Zvezda je prizemljena u derbiju, njih dvojica nisu za Evroligu
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Srpski košarkaški trener Vlade Đurović prokomentarisao je stanje u Crvenoj zvezdi.

Zvezda je u seriji od četiri uzastopna poraza u Evroligi i sada je na skoru 10-13 sa znatno manjim šansama za ulazak u Top 8. 

- Razlog je gubitak samopouzdanja visokih igrača, Luke Mitrovića i Filipa Petruševa, kao i bekova Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, kao da se u njih uvukao crv sumnje. Verovatno i u trenera Duška Ivanovića, ma koliko bio iskusan i kvalitetan, znam kako je i ja sam bio trener. Sve je krenulo od poraza protiv Partizana, kao da su izgubili veru u sebe, takvi mečevi jedne mogu da lansiraju, kao što je slučaj sa crno-belima, a druge da prizemlje - rekao je Đurović za "Novosti".

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Spomenuo je Đurović potom i faktor Fakunda Kampaca kao nešto što može ta utiče na ekipu.

- Niko ne pominje da je problem što je Kampaco prisutan na treninzima, a ne može da igra u Evroligi. Mogu da zamislim kako to izgleda na treningu, verovatno je zaslužan za svaki koš centara, a toga nema u Evroligi. Saigrači ga vide kako sedi pored klupe i ne može da pomogne, razmišljaju 'Eh, da nam je sad tu'. U takvim okolnostima, možda bi za ekipu bilo bolje da nije dolazio. Nažalost, postoji šansa da Zvezda više neće imati šansu za plasman u TOP 8 kada on bude mogao da igra - naveo je iskusni stručnjak.

Ističe da dvojica igrača nisu za evroligaški nivo.

- Bentil i Martin nemaju kvalitet za Evroligu. Kada je Ben bio najbolji igrač protiv Milana, onda je jasno kako je Zvezda odigrala - zaključio je Đurović.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading