Nebojša Čović
Foto: Privatna arhiva/KK Crvena zvezda

Nebojša Čović predsednik Crvene zvezde obratio se medijim na vanrednoj konferenciji.

Prvi čovek KK Crvena zvezda najpre je govorio o dugovanjima.

- Mi smo 15.12. 2022 dali prvu izjavu Evroligi o kvartalnoj isplati plata, i u toj izjavi piše da li dugujemo ili ne. U julu smo rekli da ne dugujemo ništa, i da ćemo do kraja jula izrvšiti sve. A onda 22. 09. pojavio se Holins, a 17.10. potpuno isplatili Voltersa i Holinsa. Ostali smo dužni Dejanu Radonjiću, ostalo je da se isplati 245.000 evra, a danas je isplaćena rata od 25.000 evra po sporazumu.

Čović je iznerviran ponašanjem sportskog direktora Partizana Zorana Savića rešio da se sve iznese u javnost.

Objasnio je šta se krije u pozadini svega.

- On je zvao ELPU. To da li će oni da priznaju ili neće, ako ne priznaju – onda lažu. Zvao je i Miliju Vojinovića u ABA ligi da pita kava je registracija”. On zove Valensiju, zove Baskoniju, predlaže da nam uzmu bodove. Kakvo je to ponašanje, šta je to?

- Namera je bila da Kampaco ode, ali nisu uspeli. Bitna nam je i ABA liga, kao i Kup, kao i domaće prvenstvo koje je Partizan prošle godine napustio, zato pitam gde je taj savez. Voleo bih da pričate o porezima, mi poreze plaćamo, oko milion i po evra smo platili, jer naši igrači. Ove sezone oko 800-900.000 evra smo platili za ovu sezonu. Najveći porez vam je na naknadama igrača. To je plata koja ide sa porezom oko 60 odsto, plus imate ugovor o naknadi, taj ugovor ima porez od oko 11 odsto. Sada vas pitam kako neko može da duguje 7 miliona evra za porez. Videćemo da li će biti primenut i tu fer-plej.

VANREDNO OBRAĆANJE SA MALOG KALEMEGDANA Nebojša Čović otvoreno o Zoranu Saviću, Kampacu, Glikmanu, platama...

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Ja otvoreno pozivam gospodina Glikmana i Bodirogu, ne mora on mene da upoznaje preko Savića, pošto sam i to čuo, ne mora Savić mene da opisuje, a bilo bi dobro da i klubovi i pojedinci u klubovima plate porez. I ne treba treneri da prikrivaju kolike su im plate. Mi smo za 11 i po sezona, mi smo do sada prihodovali od države 28 miliona evra. Pokazujem vam ove tabele, znam da ih oni muljaju i omalovažavaju, neka oni pokažu svoje tabele. Nama mnogo što-šta nije dozvoljeno. Ne smemo da poklonimo kola nekoj crkvenoj epahriji, jer se ispostavi da su ta kola na listi kradenih kola - objasnio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading