ZVEZDINA "HOBOTNICA" U SVETSKOM VRHU Milan Borjan ispred Modrića, Bernarda Silve...
FK Crvena zvezda

 

Milan Borjan je nezamenjiv, znaju to u Crvenoj zvezdi, ali i u reprezentaciji Kanade, pa je tako kapiten crveno-belih drugi na svetu po broju utakmica u 2022. godini.

Crvena zvezda je u prošloj sezoni odbranila duplu krunu i igrala osminu finala Lige Evrope, pa je tako 2021/22 bez premca najbolja u 21. veku. Što se prolećnog dela sezone tiče, Milan Borjan je branio na svakom meču od 22. do poslednjeg, odnosno 37. kola Superlige Srbije. Pored toga, čuvao je mrežu i na tri utakmice Kupa Srbije, a kada dodamo i dvomeč sa Rendžersom u osmini finala drugog po jačini evropskog takmičenja, dolazimo do cifre od 21 meča na kom je nastupao na proleće. U jesenjem delu ove sezone, Borjan je nastupao na 29 mečeva, odnosno 19 u domaćem šampionatu, šest u grupnoj fazi Lige Evrope i četiri u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje. Dakle, najbolji golman Zvezde u 21. veku je u 2022. godini branio na 50 mečeva, a kada dodamo i nastupe za Kanadu, koju je Borjan posle 36 godina odveo na Mundijal, dolazimo do cifre od 63 meča u kalendarskoj godini, zaista impozantan podatak.
 
Ispred Borjana na ovoj listi nalazi se samo Virdžil Van Dajk, štoper Liverpula i Holandije, dok isti učinak sa našim kapitenom imaju Bernardo Silva i Enco Fernandez, a utakmicu manje upisao je Luka Modrić.
 
1. Virdžil van Dajk 64
2. Milan Borjan 63
3. Bernardo Silva 63
4. Enco Fernandez 63
5. Luka Modrić 62

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading