JEDVA SU ČEKALI DA SE OBRUŠE NA SRPSKI KLUB Hrvati žestoko napali Crvenu zvezdu zbog Kampaca
Foto: EPA/EPA/ANDREJ CUKIC

Hrvatski mediji žestoko su napali Crvenu zvezdu zbog statusa Fakunda Kampaca.

Zvezda je dobila zabranu od Evrolige i ne može da registruje najskuplje pojačanje u istoriji kluba do 28. februara. Iako su se crveno-beli žalili, još uvek se ništa nije promenilo, pa su tako lišeni pomoći argentinskog plejmejkera u elitnom takmičenju.

Reakcije pristižu sa svih strana, pa tako i iz Hrvatske.

Marin Vuco, hrvatski novinar, u svom tekstu za tamošnji "Telesport" pod naslovom "Podstanar u Evroligi", pisao je o Kampacu i Crvenoj zvezdi. 

JEDVA SU ČEKALI DA SE OBRUŠE NA SRPSKI KLUB Hrvati žestoko napali Crvenu zvezdu zbog Kampaca

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

 

- Sve ovo što se sada događa zapravo je eskalacija višegodišnje netrpeljivosti između dve strane koja se sada pretvorila u otvorenu Zvezdinu pobunu protiv rukovodstva Evrolige.

Beogradski klub nije samo započeo pravnu bitku da ospori Evroliginu kaznu, već je i pokrenuo neukusnu javnu kampanju #freeFacu (natpis na majicama na evroligaškim utakmicama, te aktivnost na društvenim mrežama). Patetičnim upoređivanjem Kampaca s političkim zatvorenicima iz kluba žele staviti golemi pritisak na čelnike takmičenja, što im je svakako uspelo, ali teško da će ovakvi potezi dugoročno doneti pozitivne posedice za Zvezdu, štaviše.

Nimalo razborit pristup. Ovakvom kampanjom Zvezda će se nabacati blatom na ruku koja joj daje hleb i do kraja zatrovati odnose s kućom u koju se tako žarko želi trajno nastaniti. Kao da je Čović u ovoj prljavoj bici smetnuo s uma da je Evroliga potrebnija Zvezdi nego što je Zvezda potrebna Evroligi. Atomska pojačanja i krcata dvorana ostaju samo sanak pusti u slučaju da se izgubi mesto u eliti, a evroligaško vođstvo poprilično je sveesno da se crveno-bela priča lako može urušiti kao kula od karata, s toga im ne pada na pamet doela ikakvih dugoročnih garancija - piše Hrvat. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading