PODRŠKA ZA KAMPACA STIŽE IZ SAD Legendarni Argentinac se oglasio i pozvao na "oslobađanje" svog sunarodnika
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Kako sada stoje stvari, kazna Evrolige za Crvenu zvezdu ostaje na snazi i Fakundo Kampaco neće moći da zaigra elitnu evropsku košarku do 28. februara. Podrška za Argentinca stiže sa svim strana, a sada je došla od zemljaka Pabla Priđonija koji se priključio akciji njegovog "oslobađanja":

"Free Facu", kako glasi slogan koji je već bio na majicama crveno-belih u Valensiji, a koji su potencirali i javno i neki njegovi saigrači sa Malog Kalemegdana, kao i zemljaci, našao se i na objavi Priđonija.

Zna dobro Pablo šta su Evroliga i NBA liga, a karijeru je počeo još davne 1995. godine u Ramalju, da bi 2003. godine prvi put zakoračio na evropsko tlo zaigravši za Baskoniju.

Već 2012. odlazi u NBA ligu gde nosi dres Njujork Niksa, Hjuston Roketsa i Los Anđeles Klipersa, da bi karijeru završio povratkom u Baskoniju. 

BRUTALNI DONČIĆ Nestvarna partija Slovenca, upisao novi tripl-dabl u pobedi Dalasa (VIDEO)

Trenutno, obavlja poziciju asistenta u Minesota Timbervulfsima.

I sam Kampaco se od te odluke Evrolige i kazne oglasio dva puta, a oba puta u sličnom tonu gde naglašava da se nada da će se nešto promeniti i da mu je samo do toga da zaigra ponovo košarku.

Još uvek, crveno-beli se nadaju da će doći do promene odluke i da će Argentinac moći da se pojavi na parket već u nekom narednom evroligaškom duelu.

Njegov izostanak još više udara trenutno zbog povreda koje muče Luku Vildozu, a od ranije i Nikolu Ivanovića, te je Zvezda znantno oslabljena u organizaciji igre. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading