STIGLO OBJAŠNJENJE IZ EVROLIGE Zvezda je izmirila sva dugovanja, ali...
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Glikman je reagovao na kaznu koju je Evroliga izrekla Crvenoj zvezdi.

Evroliga je saopštila danas da je Crvenoj zvezda kažnjena zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara. Crveno-beli su kažnjeni i novčano sa 25.000 evra zbog "teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja".

- Ovo je razočaranje za nas, jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrirajuće je što klubovi ozbiljnim kršenjem Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju sprečavaju velike igrače da budu registrovani do kraja februara. Moramo da obezbedimo da se svi timovi pridržavaju istih pravila. To je razlog zašto su nezavisna regulatorna tela izreklo takvu kaznu - rekao je Glikman.

On je istakao da je Crvena zvezda izmirila dugovanja.

- Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže istinsku posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti. Verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom - zaključio je Glikman.

Crveno-beli su najavili da će se svim pravnim i dozvoljenim sredstvima boriti da obore kaznu Evrolige. Srpski i regionalni šampion ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu.

Crvena zvezda je u decembru angažovala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji zbog kazne neće moći da igra u Evroligi do 28. februara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading