Nebojša Čović
Foto: Privatna arhiva/KK Crvena zvezda

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio je zašto je "večiti derbi" u Evroligi prošao mnogo mirnije nego derbiji u ABA ligi.

Crvena zvezda je savladala Partizan u Evroligi, u prvom "večitom derbiju ikada odigranom u elitnom takmičenju.

Prvi čovek kluba sa "Malog Kalemegdana Nebojša Čović istakao je da je ta pobeda velika stvar za ekipu.

- Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobedili je. I sada će ta utakmica zauvek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandiralo, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije - rekao je Čović gostujući na "TV Prva". 

ČOVIĆ SE OGLASIO POSLE ISTORIJSKOG DERBIJA Prvi čovek Crvene zvezde objasnio razliku između ABA i Evrolige

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Za razliku od "večitog derbija" odigranog u Admiral Bet ABA ligi gde je došlo do prekida utakmice kada je Crvena zvezda bila domaćin, ovaj "večiti derbi" je odigran u mnogo mirnijem tonu. 

- Onda neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi...  Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada danas igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propusane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubedljivije - objasnio je Čović.

ČOVIĆ SE OGLASIO POSLE ISTORIJSKOG DERBIJA Prvi čovek Crvene zvezde objasnio razliku između ABA i Evrolige

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Dotakao se i narednog "derbija" u Evroligi i istakao da će u "Pioniru" biti mesta za naivjače Partizana.

- Da se opet ne bi pravila ovakva tenzija i ovakav galimatijas, mi ćemo izračunati procenat. Pionir ima 8.000 kapacitet, Arena ima 19.000. Uzmimo da je Zvezdinih navijača bilo oko 800-1.000, to je određeni procenat, primenite ga na 8.000 i u januaru kada igramo sa Partizanom toliko će biti njihovih navijača. Znači neće biti slobodne prodaje karata, mi nismo neozbiljni kao neki koji su 28. novembra rekli "slobodna prodaja karata", a onda 5. decembra izdali saopštenje da ne mogu da uđu navijači Zvezde - zaključio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragan

10.12.2022 19:24

Dok ovakvi se žale, a kada im se nameste rezultati lokuju, od regularnosti nema ništa. Neka dokaže od kojih je para stvorio FMP, doći će vreme kada će ovakvi da odgovaraju, za sve što su uzeli od ovog naroda.