POKAZALI SMO SILINU ZVEZDE Čuveni fudbaler crveno-belih se prisetio Tokija: Bila je prava odluka da odemo tamo nedelju dana ranije
FK Crvena zvezda

 

Legendarni defanzivac - Ilija Najdoski koji je u crveno-belom dresu osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona se prisetio jednog od najslavnijih istorijskih momenta u Crvenoj zvezdi!

- Sa ove distance kada se osvrnem na period pre 31 godinu, tek sad shvatam težinu uspeha koji smo postigli. Kada je u pitanju celokupan ambijent stvarno je bila odlična utakmica, pun stadion, snažan protivnik, ekipa Kolo Kolo. Nismo previše znali o kakvom se timu radi, ali biti prvak Kopa Libertadoresa nije mala stvar. Naročito što su imali trenera koji nas je dobro poznavao, u pitanju je bio Mirko Jozić. Bili su odlična ekipa, ali smo utakmicu sjajno odigrali. Nastupati sa desetoricom igrača, odnosno jedno čitavo poluvreme sa igračem manje je mnogo teško. Međutim, ušli smo dobro u meč i zasluženo pobedili. Igrali smo našu prepoznatljivu igru, a Jugović je odigrao maestralno postigavši dva gola. Takođe, sa desetoricom igrača smo imali kontru u drugom delu susreta, jednostavno zaista odlična utakmica. Cela ekipa je odigrala “strašan” meč - rekao je Najdoski.
 
Postoji čuvena anegdota kako su fudbaleri Crvene zvezde otputovali sedam dana ranije u Tokio uoči utakmice, a danas čuveni Makedonac smatra da je to bila prava odluka kluba.
 
- Za igrače to nije bio problem, išli smo i na pripreme po 20 ili mesec dana. Bila je to prava odluka kluba da odemo sedam dana ranije kako bismo se privikli na vremensku razliku. Prve dve noći se još uvek nismo bili navikli, pa smo ustajali u dva sata ujutru, izlazili ispred hotela i bili budni. Na primer, da smo išli tri ili četiri dana ranije pred utakmicu to bi se verovatno odrazilo na igrače. Prava je odluka što smo otišli ranije, a manje važno da li smo bili sedam ili osam dana. Nikad nismo to komentarisali, daleko od toga. Klub je znao šta radi, Zvezda je uvek o svemu vodila računa. 
 
Za Iliju Najdoskog utakmica protiv predstavnika Čilea je bila od ogromnog značaja u tom periodu, a snažni defanzivni igrač i dan danas smatra da je Zvezda pokazala svoju snagu.
 
- Predstavljaš Evropu, drugi sistem takmičenja, jednostavno reprezentuješ sve ekipe sa našeg kontinenta na utakmici, to nije mala stvar. Susreli smo se sa mnogo dobrom ekipom, ali smo bili pravi. Pokazali smo silinu Crvene zvezde - zaključio je Najdoski.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading