ZVEZDA ZAVRŠILA VELIKI POSAO Važan dan na "Marakani", dokaz da crveno-beli misle na budućnost (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Zvezda misli na budućnost.

Kosta Nedeljković, desni bek, rođen 2005. godine koji standardno nastupa za omladinsku selekciju Zvezde, kao i za reprezentaciju Srbije, produžio je ugovor sa crveno-belima, dok su  profesionalci postali: 

- Boris Matić - 2004, krilni napadač, omladinac
- David Đurić - 2006, levi bek, kadet
- Pavle Bekonja - 2007, golman, mlađi kadet
- Danilo Bulatović - 2007, desni bek, mlađi kadet
- Vanja Marinković - 2007, desni bek, mlađi kadet
- Đorđe Cvetković - 2007, štoper, mlađi kadet
- Adem Avdić - 2007, levi bek, mlađi kadet
- Uroš Đorđević - 2007, krilni napadač, mlađi kadet
- Konstantin Pantić - 2007, krilni napadač, mlađi kadet
- Todor Topalović - 2007, napadač, mlađi kadet
 
Dečacima se obratio predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.
 
- Potpisivanjem profesionalnog ugovora započinje se težak fudbalski put. Hteo bih da čestitam roditeljima dečaka koji danas potpisuju ugovor sa Zvezdom, da im se zahvalim za trud i rad koji su uložili u mlade ljude koji defniitivno u našem klubu mogu da steknu znanja koja će im značiti u karijeri. Želim i da ukažem roditeljima na nešto što je veoma važno da bi se napravila fudbalska karijera, a to je obrazovanje dece koje ne sme da se zapostavi. Insistirajte na tome, jer znanja koja se stiču u fudbalu nisu ona potrebna za život. Sve ovo govorim iz iskustva. Zahvalio bih se i trenerima koji su uložili napor da deca fudbalski napreduju. Danas za dečake počinje nešto veoma teško, ali i lepo. Želim vam da u životu potpišete još mnogo ugovora, a sve to će zavisiti samo od vas, vašeg napora i toga kako ćete da pristupite obavezama. Rad i zalaganje će rezultirati uspehom, a očekujem vas brzo i u prvom timu Crvene zvezde, jer to je naš cilj. Ovo znanje koje se stiče u našoj Omladinskoj školi, najboljoj u Srbiji, svima omogućava da jednog dana igraju fudbal na visokom nivou - poručio je on.

ZVEZDA ZAVRŠILA VELIKI POSAO Važan dan na

FK Crvena zvezda

 

 

I direktor Omladinske škole - Dragan Mladenović, istakao je važnost obrazovanja uz fudbalsko usavršavanje koje se podrazumeva.
 
- Danas je definitivno lep dan za ove dečake, ali moraju da shvate da to još uvek ništa ne znači za njihove karijere. Ovo je samo podsticaj da verujemo u njih, ali samo su oni ti moji mogu da trče, bore se i da žele uspeh. Oni to moraju da urade da bi, možda, postali dobri igrači koji će da žive od fudbala. U fudbalskom sazrevanju je bitna edukacija i socijalna strana odrastanja. Svi vi imate obavezu da idete u školu, jer je edukacija veoma bitna, i morate da se posvetite i toj strani vašeg života, kako bi sutra bili kompletni ljudi. Naša želja je da svako od vas uspe, ali fudbal ima i drugu stranu, no, na nama je da vam pružimo najbolje uslove koje možemo, da vas spremimo za izazove koji vas čekaju i da od vas napravimo dobre ljude, a potom i igrače. Čestitam i roditeljima, uz poruku da se ne bave taktikama i time koliko ko igra, već onom drugom stranom, u smislu odrastanja i vaspitanja. Kod nas su deca svega dva sata, ostalo vreme provode sa roditeljima, i nadam se da možemo da pomognemo jedni drugima. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading