CRVENO-BELA RAPSODIJA Zvezda preslišala Virtus i nastavila seriju pobeda
Vladimir Marković

Crveno-beli se nalaze u sjajnoj formi i protiv italijanske ekipe žele da nastave seriju pobeda.

Srpski tim je zabeležio peti trijumf u sezoni i sa učinkom 5-6 na deobi je desete pozicije sa Valensijom, dok ekipa iz Bolonje ima skor 4-7.

Ekipa iz Bolonje, koja je bila lišena pomoći suspendovanog Miloša Teodosića, bolje je počela meč i brzo je došla do sedam poena prednosti, ali Zvezda je odgovorila serijom 5:0 i praktično najavila kako će izgledati veći deo prvog poluvremena.

Virtus se oslanjao na snažnu unutrašnju liniju i raspoložene bekove i košem Kajla Vimsa uz dodatno slobodno bacvanje u 9. minutu na semagoru je pisali 22:13 za goste. Imao je velikan iz Bolonje i plus deset (27:17) početkom druge deonice, međutim, to je bio signal da se probudi i publika i, pre svega, Luka Vidlosa.

Rezultatska klackalica viđena je i u većem delu trećeg perioda, bilo je uspona i padova na obe strane, a domaći tim je do ključne prednosti došao u finišu tog dela meča.

Zvezda je završnicu treće deonice odigrala odlično na obe strane terena i serijom 9:0, koja je kompletirana trojkom Ognjena Dobrića, u poslednju četvrtinu je ušla sa maksimalnih 12 poena prednosti – 67:55. Interesantno je da su domaći do kapitalne prednosti došli bez pomoći Nemanje Nedovića, koji je zbog tri lične greške treću deonicu odgledao sa klupe.

Zvezda je u poslednjoj deonici, najviše zahvaljujući sjajnom Dobriću, imala i maksimalnih 17 poena prednosti i bez većih poteškoća završila je duel sa timom iz Bolonje.

Crveno-beli u sledećem kolu, 8. decembra, gostuju Partizanu u prvom Evroligaškom derbiju u istoriji, dok Virtus ide u Pirej.

 

Crvena zvezda - Virtus 81:66 (17:23, 25:18, 25:14, 14:11)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Migel Anhel Peres, Emil Mogulkoč, Leandro Leskano

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 16, Mitrović 12, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 20, Nedović 5, Marković 2, Kuzmić, Petrušev 4, Topić, Bentil 12

Virtus: Kordinije 7, Manion 11, Belineli 4, Pajola 7, Bako 1, Žaite 15, Lundberg 2, Heket 6, Miki 11, Vims 10, Kamara

Četvrta četvrtina:

Kraj! Nova ubedljiva pobeda Zvezde - 83:74!

37. minut - Hasan Martin iz reketa 81:64

36. minut - Raspucala se Zvezda i Bentil pogađa za tri 79:63.

35. minut . Fantastični Dobrić 20 poen, nova trojka 76:60

33. minut -Hasan Martin pogađa nakon asistencije Markovića 71:58

32. minut - Dobrić pogađa nakon prodora 69:58

Treća četvrtina:

30. minut - Trojka Dobrića, Zvezda pred ulazak u poslednji kvartal ima 12 poena prednosti (67:55).

28. minut - Dobrić je vezao 4 poena 62:55

27. minut - Jeftina greška Zvezde, kažnjava Heket trojkom 58:55

26. minut - Vildoza nastavlja gde je stao 58:50

25. minut - Evo i prvih poena Stefana Markovića. Zvezda ima najveću prednost na meču do sada.

24. minut - Luka Mitrović igra jako dobro na startu drugog poluvremena. Sada ponovo za dva i crveno-beli idu na "plus šest" - 54:48.

23. minut - Lazić! Prvi poeni kapitena Zvezde na meču i to jako bitni - 52:46.

22. minut - Bentil za tri! Zvezda uspeva da odgovori Italijanima i brzom serijom 5:0 ponovo ima prednost. Kordinije vraća na "minus jedan" posle dva uspešna penala.

21. minut - Drugo poluvreme počinje trojkom Pajole, a na drugoj strani odlično se snašao Luka Mitrović i opet je nerešeno.

Druga četvrtina:

20. minut - Poluvreme! Zvezda vodi 42:41!

19. minut - Fenomenalni Dobrić pogađa uz faul, Zvezda vodi - 38:37. Sjajna igra Zvezde u drugoj deonici, Bentil pogađa za dva.

18. minut - Nedović polovičan sa linije penala - 37:36 za Virtus.

17. minut - Nova trojka sjajnog Vildoze, Zvezda na -1.

15. minut - Žaite na drugoj strani pogađa uz faul.

14. minut - Trojka Vildoze iz velike daljine, vraća se Zvezda u igru. 

13. minut - Sjajan potez Dobrića koji ide do kraja i dolazi do lakih poena. 

12. minut - Raste prednost Virtusa koji ide na +10. Holand vraća trojku.

Prva četvrtina:

10. minut - Nedović prekida seriju gostiju 15:23, Potom u poslednjem napadu na 0, 7 desetinki do kraja sjajna asistencija Nedovića iz auta za Petruševa koji spušta loptu u koš 17:23 na kraju prve četvrtine.

8. minut - Virtus bolji u prvoj deonici i ima +5.

7. minut - Sviran je faul Džonu Holandu, Duško Ivanović je tražio čelendž. Odluka sudija razbesnela je stratega crveno-belih.

 

 

6. minut - Pogađa Petrušev iz reketa 8:12. potom Vildoza za tri 11:12

5. minut - Zabeležuio je Filip petrušev prve poene, a zatim odigrao feneomenalno odbranu.

4. minut - Ukrao je Luka Vildoza loptu, istrčao kontru i položio. Neophodni su Zvezdi bili laki poeni, ali i jedna dobra odbrana.

3. minut - Nema Zvezdina odbrana odgovor na Virtusov napad. I Džordan Miki je stigao do lakih poena, zatražio je Duško Ivanović tajm-aut.

2. minut - Na početku meča centralna figura kod crveno-belih je Ben Bentil. Pogodio je sa identične pozicije.

1. minut - Prvu trojku na meču pogodio je Danijel Heket. Brz napad odigrao je Virtus, nije to očekivala Zvezdina odbrana.

17.10 - U saopštenju Crvene zvezde se navodi da su "crveno-beli" za sve koji žele da prate fudbal sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" pripremili video bim.

 

 

17.05 - Virtus u Beograd stiže oslabljen neigranjem Semija Odželeja, Toka Šengelije, Lea Menala i Avudua Abasa, a neće biti ni nedavno suspendovanog Miloša Teodosića.

17.02 - "Crveno-beli" su u Evroligi zabeležili tri uzastopne pobede nakon što su na klupu doveli iskusnog stručnjaka Duška Ivanovića.

17.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici devetog kola Evrolige u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Virtus. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading